Håp for Liunggjengen

I går hadde styreleder og kasserer i Liunggjengen møte med rektor ved Nordal skole som har lokaler til disposisjon.

I går hadde styreleder og kasserer i Liunggjengen møte med rektor ved Nordal skole som har lokaler til disposisjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Nordal skole tilbyr bandet øvingslokaler.

DEL

Lier: Tirsdag skrev Drammens Tidende om fortvilede bandmedlemmer i Liunggjengen, som mister øvingslokalene i det gamle vaskeriet ved Lier Sykehus.

De har benyttet seg gratis av lokalene de siste 17 årene, og har ikke økonomisk mulighet til å leie andre egnede lokaler.

Liunggjengen har spurt om hjelp av kommunen. De har igjen tatt kontakt med Nordal Skole, som kan ha egnede lokaler til disposisjon.

I går hadde styreleder og kasserer i Liunggjengen møte med rektor ved skolen, og sier de nå tror det kan gå mot en lykkelig slutt.

– Det ser veldig positivt ut. De har to store og fine rom til disposisjon, sier Anne Marit Korvald, styreleder i Liunggjengen.

Håper på hjelp fra kommunen

– Det virker som dette kan være en løsning, men det hele kommer an på hva slags avtale vi får til i forhold til leiekostnader, fortsetter hun.

Liunggjengen, som består av 13 bandmedlemmer med psykisk utviklingshemming, er foreldredrevet og den økonomiske rammen er derfor liten.

– Vi håper kommunen kan bistå med det økonomiske. Aller helst vil vi selvfølgelig at det kan være kostnadsfritt, sier Korvald.

Rommene må også godkjennes av de musikalske lederne i Liunggjengen.

– Det viktigste er at vi har et sted der vi både kan oppbevare alt utstyret vårt og øve, sier musikalsk leder Hans-Martin Fisknæs.

Også han håper de får til en gunstig avtale med kommunen.

– Dette er være eller ikke være for oss, sier han.

Uproblematisk

Lokalene Liunggjengen eventuelt kommer til å bruke er to vanlige klasserom.
Fungerende rektor ved Nordal Skole, Merethe Faltin, ser ingen problemer ved at bandene bruker dem etter skoletid.

– Vi synes det bare hyggelig hvis de bruker dem, men det er ikke vi som tar den avgjørelsen. Det er opp til anlegg og eiendom i kommunen, sier Faltin.

Skal ikke robbe dem

Anne Hole, som er saksbehandler i anlegg og eiendom i Lier kommune, sier det er gledelig at det ser ut som de finner en løsning.

– Vi ønsker denne typen aktiviteter i kommunen, sier hun.

Hole tror de kan komme fram til en gunstig leieavtale med Liunggjengen.


– Det er ikke noe vi har diskutert internt ennå, men vi regner ikke med at dette er en organisasjon med mye å rutte med, sier hun og legger til:

– Vi skal ikke robbe dem på noen som helst måte. De skal nok få det til en helt overkommelig pris, sier hun.

Artikkeltags