LIER: Etter en flere timer lang leteaksjon fant politiet i Modum én av de tre personene som var savnet i skogen mellom Lier og Modum rundt 01.30.

De to siste personene i følget, bestående av en åtte år gammel jente, samt hennes far (43) og bestefar (64), befant seg inne på en hytte de hadde tatt seg inn i ved Store Bumla.

De tre gikk ut fra en hytte rundt klokken 14.00 på mandag, men gikk seg deretter bort og tok inn på en hytte. Deretter gikk faren videre i retning Modum for å få tak i hjelp, og fant til slutt en patrulje fra Nordre Buskerud politidistrikt litt øst for Vikersund.

De tre ble meldt savnet 22.30, etter sist å ha vært i kontakt med andre rundt 15.50.

Hentet med snøscooter

Ettersom forholdene ikke tillot at åtteåringen og bestefaren ble hentet med helikopter, ble de kjørt ut med snøscooter av redningsmannskapene. Alle tre ble sjekket av helsepersonell, og skal ha vært svært slitne da de ble funnet.

Til sammen anslår politiet at de tre har gått rundt ni kilometer i tøft terreng.

Totalt bidro rundt 70 personer bidratt i leteaksjonen.50 personer fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, sju hundepatruljer og fem av politiets egne patruljer hjalp til.

LES OGSÅ: Mistenker promillekjøring etter frontkollisjon

Borte i mange timer

Like før midnatt mandag kveld meldte Søndre Buskerud politidistrikt på Twitter at de iverksatte en leteaksjon etter tre personer som gikk ut fra en hytte ved 14-tiden ved Øverskogen i Sylling og ikke kom tilbake.

Ei jente på åtte år, hennes 43 år gamle far og hennes bestefar på 64 år var de savnede.

Politihelikopteret oppdaget rundt 01.00 spor i nærheten av Store Bumla i Finnemarka, mellom Sylling og Vikersund. Det var også i det samme området at de savnede tok seg inn på en hytte.

Spurte etter veien hjem

Operasjonsleder Marianne Mørch hos politiet sier at familien sist hadde kontakt med de som meldte dem savnet rundt klokken 15.50.

- Da ba de om å få koordinatene til hytta. Så har de gått tomme for strøm, antageligvis, sier Mørch til Drammens Tidende.

Personene ble meldt savnet 22.30.