LIER: – Åååååh!

Den spontane reaksjonen til elever og ansatte ved Sylling skole var ikke til å ta feil av, skriver Lierposten.

Alle var blitt samlet til allmøte i gymsalen, uten at de visste hvorfor.

LES OGSÅ: Fant brannbil på Facebook - sparte en million

Stor julegave

Det var før Sigrid Hellum, tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen, tok ordet.

– Jeg kommer med en stor julegave til Sylling, sa hun, og fikk rektor Roar Bogerud til å komme fram.

Gispet fra forsamlingen kom da beløpet på 900.000 kroner ble avslørt. Så kom jubelen.

– Gjensidigestiftelsen er veldig opptatt av trygghet, helse og aktivitet for alle, og det dere får til her er rett og slett imponerende, sa Hellum, og viste til både prosjektet med fysisk aktivitet en time hver dag på skolen, og innsatsen til ildsjeler i forbindelse med arrangementer som Jordbæreventyret.

LES OGSÅ: Dette er de rause sjefene

Sylling inspirerer

For det er faktisk en kombinasjon av at innbyggerne i Sylling er aktive og har en unik innstilling til frivillighet som ligger til grunn for sjekken.

– På skolen har alle elevene en time fysisk aktivitet hver dag. Dette inspirerer, og fysak-prosjektet har nå spredd seg til Drammen. Bare det å tenke på at det faktisk kommer fra Sylling sier jo litt om hva som skjer her, sier Chris Bjelke, områdeleder i Gjensidigestiftelsen.

Søknaden fra Sylling var en av rundt 3000 fra hele landet, og Bjelke sier stiftelsen er stolte over å kunne innfri ønskene.

– Vi ønsker å vise oss selv fra de beste prosjektene til Norge, og det er helt utrolig hva de har fått til her, sier han.

Til stede var også representanter fra Sylling IF og Jordbæreventyret.

LES OGSÅ: Gir skolene rom

Målløs

I tillegg til å være rektor, er Bogerud også en av ildsjelene som brenner for nærmiljøet. Det var han som sendte inn søknaden om støtte, og det var han som fikk æren av å motta sjekken til Jordbæreventyret og Sylling IL.

– Jeg visste det var mye midler vi søkte om, og jeg hadde vel avfunnet meg med tanken på at de nok heller ville gi penger til Drammen, sa han etter overrekkelsen.

Han innrømmer at han ikke hadde noen idé om at dette var grunnen til allmøtet.

– Har dere noen gang hørt at jeg er målløs? Hva skal jeg si nå da, var alt han klarte å få fram da han sto med sjekken i den ene hånden og mikrofonen i den andre.

– Si «tusen takk», kom det lynkjapt fra en elev, noe som førte til rungende latter før alle til stede ropte et gledens takk til stiftelsen.

– Dette er den beste julegaven Sylling noen gang har fått. Det føles nesten helt sprøtt, sier Bogerud som mener hemmeligheten bak folks engasjement er mentaliteten i Sylling;

– Vi har ildsjeler og frivillige som bidrar, og vi får til ting. Dette er et lokalsamfunn som er bærekraftig.

LES OGSÅ: Vogntog-tyv svelget SIM-kort

Aktiviteter for alle

Spesielt Svangstrand skal få oppleve en ny vår takket være Gjensidigestiftelsen. Planene er klare for hva pengene skal brukes til, og de skal komme hele Sylling til gode.

Søknaden inneholder planer for utstyr både til lands og vanns, og målet er at det skal bli både en ressurs og en glede for innbyggerne. I planene er innkjøp av kanoer og en båt, i tillegg til klatrestativ, aktivitetsløype og frisbeegolf.

– Og våtdrakter. Det er noe av det viktigste med tanke på at vi kan ha svømmeundervisning på stranda her, sier Roar Bogerud.

Et initiativ som blir rost i skyene av Sigrid Hellum;

– Vi i stiftelsen er veldig opptatte av trygghet, helse og aktivitet for alle, og dette – i tillegg til de andre planene – er med på å underbygge dette.

Nå ser ildsjelene fram til å sette seg ned med kommunen og planlegge framdriften.

Forhåpentligvis vil mye stå klart til sommerens Jordbæreventyr, og Bogerud tror hele Sylling vil få et løft med gaven fra Gjensidigestiftelsen.

LES OGSÅ: Suste gjennom syv kommuner i stjålet bil