ÅMOT: Mandag kveld omkom Stig Arild Fingarsen (32) i en MC-ulykke i Åmot. Over 200 biler samlet seg onsdag og kjørte i kortesje etter den tragiske dødsulykka, for å minnes 32-åringen.

Blant de mange som sørger over tapet av Fingarsen, er samboeren Linn Kristin Tenmann-Hansen (31).

– Stig var ålreit og omgjengelig. Han stilte opp for alle rundt seg og hjalp til med det han kunne. Om han ikke hadde det folk trengte, kunne han fikse det. Han var veldig omsorgsfull, sier Tenmann-Hansen.

Til Drammens Tidende forteller hun at paret hadde vært og hentet en motorsykkel på Gjøvik samme dag, som skulle fraktes til Åmot for en annen kar.

– Han skulle ned en tur til Åmot sentrum og møte kameratene, mens jeg dro hjem. Jeg ble ringt av kameratene etter ulykka og dro dit med en gang, sier Tenmann-Hansen.

– Har vært som en berg-og-dal-bane

Hun forteller at kompisene ble vitne til den tragiske ulykka, og at hun selv raskt skjønte at det ikke var mulig å redde samboeren.

– Det har gått veldig opp og ned denne uka. Det har vært som en berg-og-dal-bane stort sett hele uka, sier Tenmann-Hansen.

På søndag hadde paret det hun selv beskriver som en veldig fin dag. De hadde tilfeldigvis tatt flere bilder sammen denne dagen, og i tillegg tok de kjærestetatovering søndag kveld.

– Han tatoverte selv, sier 31-åringen.

De to flyttet raskt inn under samme tak etter å ha blitt et par i desember 2021. Og denne uka fikk Tenmann-Hansen vite at Fingarsen hadde flere drømmer om framtida.

Kjøpte ring

Etter at Fingarsen omkom i ulykka, fikk hun melding av en kompis av ham. Der kommer det fram at Fingarsen ba om hjelp til et frieri, under Sankthanscrossen til Sigdal Rally helga 25. og 26. juni.

– Det var litt sjokk, det var litt tidlig å få vite om det. Men det var litt fint også. Torsdag kjøpte jeg ring til meg selv, ikke som en forlovelsesring, men litt symbolsk siden han hadde så store planer rundt frieriet.

For Fingarsen hadde spurt en kamerat om ikke Tenmann-Hansen kunne bli tilfeldig plukket opp på Sankthanscrossen, og bli kjørt rundt på banen.

– Så skulle han komme ut av røyken og fri, forteller hun.

Etter å ha snakket med både Fingarsens familie og sin egen, foreslo moren til Fingarsen at Tenmann-Hansen også kjøpte en ring til sin nå avdøde samboer.

– Det gjorde jeg i dag, fredag. Han var veldig nøye på småting, så jeg tenkte det var en fin gest. Da har han meg med seg.

– En fin tur

Onsdag ble det arrangert en minnekortesje fra Krødsherad til ulykkesstedet i Åmot. Over 200 biler deltok i bilkortesjen for å hedre 32-åringen.

– Jeg kjørte som nummer to i kortesjen, foran bilen til Stig. Jeg var litt usikker på om jeg ville det, men jeg vet han ville vært med på det selv. Det var en fin tur. Og det å se hvor mange som var der … Det var mye folk. Vi var mange i kortesjen, med da vi kom til Åmot var det mange der allerede. Det var veldig fint å se.

Hvordan venner og familie kommer seg videre etter den tragiske ulykka, vet ikke Tenmann-Hansen. Og om to uker er det begravelse for Fingarsen.

– Det er opprettet en Spleis for at familien skal få penger til begravelsen, forteller Tenmann-Hansen.

Hun har vært med både parets felles venner, og venninnene sine, hver dag de siste dagene. Det er sånn hun prøver å komme seg gjennom dagene.

– Jeg aner ikke hvordan man kommer seg videre. Jeg tar time for time og så må jeg bare se.