Liseth bommet på to kjempesjanser da serieleder Bodø Glimt ble for sterke

BARE NESTEN: Sondre Liseth var nære på ved tre anledninger, men klarte ikke å score et tellende mål mot Bodø Glimt søndag.

BARE NESTEN: Sondre Liseth var nære på ved tre anledninger, men klarte ikke å score et tellende mål mot Bodø Glimt søndag. Foto:

På 1-0 til Bodø Glimt hadde Sondre Liseth to store muligheter. Det ville seg ikke for bergenseren, som måtte se sitt Mjøndalen tapte 0-2 for serielederen.

DEL

BODØ: For Bodø Glimt eide åpningen på kampen og tok fortjent ledelsen etter et straffespark fra Kasper Junker etter kvarteret. Tidligere Glimt-spiller Ole Amund Sveen lagde straffen etter at han holdt Marius Høibråten i feltet etter en corner.

– Jeg synes det er billig, men også klønete av meg. Høibråten river litt i meg, sånn at jeg havner på etterskudd og drar i han litt. Så ser det ut som ballen kommer mot han, og jeg tør ikke slippe han for tidlig. Og dommeren ser det. Dårlig av meg, er Sveens klare dom når Drammens Tidende ber midtbanespilleren fortelle sin situasjon av hva som skjer.

Junker måtte ta straffesparket to ganger, men var iskald også på forsøk to og la ballen midt i mål.

Så tok Mjøndalen over utover i omgangen. Og Sondre Liseth hadde to enorme muligheter til å utligne:

  • Etter 33 minutter kom spissen helt alene med Nikita Haikin. Liseth prøvde å chippe over målvakten, men traff ansiktet til Haikin.
  • Fem minutter før pause fikk Liseth – om mulig – en enda større sjanse. Igjen løp han fra Glimt-forsvaret, og denne gangen kom Haikin ut på 30 meter. Liseth var smart og trikset ballen over målvakten, og fra 20 meter skulle han bare bredside ballen i mål. Isteden skjøt han rett på Høibråten.

Scoret, men offside

Samme Liseth satte ballen i mål etter timen, men den gang ble han vinket av for offside. Og med 20 minutter igjen på uret, fikk han av gårde et godt skudd fra 17 meter med venstrefoten. Denne gangen stoppet Haikin forsøket.

Og da skjer det som ofte skjer i fotball – man blir hardt straffet. Like etter kunne Kasper Junker spasere inn 2-0.

Det ville seg rett og slett ikke før Liseth og Mjøndalen. De kjempet heroisk, men tapte 0-2 for serielederen. Og spesielt den første omgangen var meget god.

– Jeg har sett veldig mange 1. omganger her oppe, og dette er en av de beste jeg har sett fra et motstanderlag. Det er synd at de får det 1-0-målet, sier Sveen. Han vet hva han snakker om, for han var en del av Bodø-laget frem til starten av oktober.

– Jeg hadde gledet meg til denne kampen her. Jeg har masse venner her. Det er litt spesielt å spille mot Glimt, men de har jo vunnet seriegull allerede. Jeg følte vi trengte denne seieren mer enn dem, sier han og smiler.

To poeng opp til Start

Tapet gjør at avstanden til Start på kvalikplass fortsatt er den samme – to poeng. MIF har igjen åtte kamper, deriblant et tøft hjemmeoppgjør mot Molde (1. november), og Ælv Clasico hjemme mot Godset sju dager senere.

MIF møter kvalikplasserte Start til en uhyre viktig hjemmekamp 13. desember. De avslutter hjemme mot sisteplass Aalesund 19. desember.

– Det er godt at vi har spilt mange gode kamper i det siste. Vi henger med mot Glimt og slår Brann fullt fortjent. Dette var bare en bonuskamp, og jeg følte vi tok flere steg nå. Spiller vi sånn her, er jeg ganske sikker på at vi kommer til å holde oss, avslutter Sveen.

FAKTA

Eliteserien fotball

Bodø/Glimt – Mjøndalen 2-0 (1-0)

600 tilskuere

Mål: 1-0 Kasper Junker (str. 16), 2-0 Junker (68).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Gult kort: Kasper Junker, Bodø/Glimt, Sondre Solholm Johansen, Ole Amund Sveen, Sondre Liseth, Lars Olden Larsen, Christian Gauseth, Mjøndalen.

Lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Marius Lode, Marius Høibråten, Fredrik Bjørkan – Morten Konradsen (Hugo Vetlesen fra 82.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Kasper Junker, Victor Boniface (Vegard Leikvoll Moberg fra 90.), Ola Solbakken (Runar Hauge fra 90.).

Mjøndalen (4-4-1-1): Sosha Makani – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Joackim Olsen Solberg (Lars Olden Larsen fra 61.), Stian Aasmundsen (Christian Gauseth fra 66.), Ole Amund Sveen, Martin Rønning Ovenstad – Sondre Liseth – Fredrik Brustad (Tonny Brochmann fra 78.).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken