(Laagendalsposten)

Hytteeier Rolf Andresen tok turen opp til hytta fredag ettermiddag. Det var sterk vind og han var spent på hvordan det så ut oppå fjellet.

– Vi fikk et forvarsel da det plutselig på vei opp ble bråstopp på veien. Da hadde det falt et tre over veien, det var folk i gang med motorsag, forteller han.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Uværet resulterte i store ødeleggelser

– Som en snøstorm

Da de kom fram til hytta på Lislevasstangen ved Hoppestaddammen på Fagerfjell, fikk de seg enda en overraskelse. Flere trær hadde falt få meter fra hytteveggen, men heldigvis falt rett vei og ikke over hytta.

– Litt flaks må man ha med vindretningen. Men man skvetter jo litt når man ser slikt, sier hytteeieren som bor i Asker.

Han pratet med grunneiere på fjellet, som sa at han aldri hadde opplevd slike vindkast på fjellet før.

– På Hoppestaddammen så det ut som en snøstorm på vidda – det var helt hvitt, forteller han.

Andresen har hatt hytte på Fagerfjell i 15 år. Nå er han spent på hvordan alt ser ut når det blir lyst.

– Det ga seg ikke før i 23-tiden i går kveld. Det er mange som spør på en Facebook-side vi har, om hvordan det har gått med de ulike hyttene. Jeg så at var ei hytte mot odden her nede, som hadde fått et tre over taket, men det så ut til å ha gått greit, sier hytteeieren.

LES OGSÅ: Nødnettet nede i deler av Innlandet og Viken: – Alvorlig situasjon som kan bli verre

Hyllest

Mange har opplevd å miste strømmen som følge av den kraftige vinden, men Andresen sier at for deres del var strømmen bare av og på i kortere perioder.

– Hyllest til Flesberg e-verk, sier han.

Flere steder i dalen er det fortsatt strømløst og deler av Nore og Uvdal forblir kanskje strømløse hele dagen, uttalte Jan-Erik Brattbakk, leder for Ringerikskraft Nett, til Lp lørdag morgen.