Krimkveld i høstmørket

FORFATTERMØTE: Tirsdag 17. oktober kommer forfatter Jan Mehlum til biblioteket i Hokksund.

FORFATTERMØTE: Tirsdag 17. oktober kommer forfatter Jan Mehlum til biblioteket i Hokksund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De fleste bokelskere vet at høst betyr krim. Tirsdag byr biblioteket i Hokksund på et forfattermøte med Jan Mehlum, mannen bak bøkene om Tønsberg-advokaten Svend Foyn.

DEL

ØVRE EIKER: Kunne du tenkt deg å komme nærmere innpå én av landets krimforfattere?

Mehlum er kjent for sine krimromaner om Svend Foyn. Etter hans skjønnlitterære debut i 1996 med boka Gylne tider, har han blant annet vunnet Rivertonprisen for boka Kalde hender.

Siden har han utgitt et titalls krimbøker med Tønsberg-advokaten i hovedrollen. Det er også planlagt filmatisering av hele serien for TV.

LES OGSÅ: Gatekunsten samlet i et kunstverk av en bok

Spørsmål og svar

Men hvordan jobber Mehlum fram sine kriminalhistorier? Hvorfor ble han i det hele tatt forfatter?

Det, og mange flere spørsmål, får publikum forhåpentligvis svar på når han besøker biblioteket i Hokksund 17. oktober.

– Hvordan disse forfattermøtene utspiller seg varierer fra forfatter til forfatter, men vanligvis pleier forfatteren å fortelle litt om skriveprosessen, og hvordan han eller hun jobber for å skrive bøkene sine, sier Lene Myrvold Velle, bibliotekar ved Hokksund bibliotek.

– Av og til leser de også litt fra bøkene, eller forteller fra handlingen, men det blir alltid tid til at publikum kan stille spørsmål til slutt, legger hun til.

LES OGSÅ: Bretter ut kjærlighetslivet på scenen

Signert utgave

Hvis du kunne tenkt deg en signert Mehlum-bok, vil den lokale bokhandelen ha en stand med bøker slik at publikum kan kjøpe signerte utgaver med seg hjem.

Mehlums romaner Din eneste venn, En nødvendig død og Den siste dansen er dramatisert for NRK Radioteateret. Hans kriminalromaner har blitt oversatt til dansk, tysk, nederlandsk, svensk og albansk.

Jan Mehlum er utdannet diplommarkedsøkonom og sosiolog ved Universitetet i Oslo og har i de senere årene arbeidet som førsteamanuensis i sosiologi ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

LES OGSÅ: Camilla vil gjøre graviditet litt mindre mystisk

Artikkeltags