DRAMMEN: Natt til lørdag ble det slått full alarm etter at en person ble sett flytende i Drammenselva. Samtlige nødetater rykket ut, opplyste operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende klokka 00.54

Samtidig kunne Groth bekrefte at personen, en mann, i samme øyeblikk var blitt plukket opp av elva.

Minutter senere opplyste Sørøst politidistrikt på Twitter at helsepersonell drev livreddende helsehjelp på mannen.

– Omstendigheten rundt hendelsen er uklart for politiet. Vi etterforsker og undersøker saken nå. Ingen flere personer er savnet i elva, skrev politiet på Twitter like før klokka 01.00.

Det var klokka 00.37 nødetatene fikk melding om hendelsen og rykket ut. Ifølge Groth var det også ytterligere ressurser på vei, da Drammens Tidende klokka 00.54 spurte om helikopter var satt inn i søket.

Skal ha vært vitner til hendelsen

Klokka 01.40 forteller Groth at meldingen om personen i vannet skal ha kommet like etter at vedkommende ramlet uti.

– Har dere snakket med vitner til hendelsen?

– Vi har snakket med vitner på stedet, ja. Det var en del folk rundt elva på den tida, så vi har litt oversikt. Jeg kan ikke si noe om hva vitnene har forklart per nå, sier Groth til Drammens Tidende.

Operasjonslederen hadde foreløpig ingenting nytt om personen som ble hentet opp av vannet.

– Han er fraktet til Drammen sykehus. Jeg kjenner ikke detaljene på hvordan det går med vedkommende, men han får behandling der. Seaking-helikopteret har landet og bistår.

Hovedhypotese

Drammens Tidende snakker igjen med Groth klokken 06:30. Han har da ingen oppdateringer på hvordan tilstanden til mannen er.

Det er så langt ikke mistanke om at det skal ha skjedd noe kriminelt.

– Hovedhypotesen vår er at dette har vært en ulykke, sier Groth.

Klokken 08.45 lørdag forteller Lena Skotland, vakthavende i kommunikasjonsavdelingen i Vestre Viken, at mannen er fraktet til Rikshospitalet.

– Da mannen kom på sykehuset i natt var tilstanden kritisk. I løpet av natten har han blitt fraktet til Rikshospitalet, sier Skotland til Drammens Tidende.

Rikshospitalet vil ikke uttale seg om tilstanden til mannen til avisa.

Saken oppdateres.