(Nettavisen)

De siste ukene har influenser Sophie Elise Isachsen (28) stått i en mediestorm etter at hun delte et bilde av seg selv og venninnen Nora Haukland (26), der sistnevnte holdt en liten pose med hvitt innhold i hånden.

Innlegget ble raskt slettet, men flere rakk å ta et skjermbilde av innlegget før det ble slettet og siden har bildet blitt spredt videre i sosiale medier.

Les også: NRK får kritikk i Kringkastingsrådet: – Det må være skjerpings til NRK i denne saken

I kjent stil var Mads Hansen (39) blant dem som publiserte i bildet, og rettet oppmerksomhet mot posen med uidentifisert innhold. Fredag gjestet 39-åringen podkasten «Krisemøter» der han uttaler seg om bildet for første gang.

Det var Dagbladet som omtalte saken først.

– Storm i et vannglass

I podkasten forteller Hansen at han stadig får tips av følgerne sine med blant annet bilder av kjente personligheter som gjør noe «dumt» eller «rart». Bildet til Isachsen var intet unntak, og Hansen syntes selv det var komisk. Derfor valgte han å legge det ut, forklarer han.

– Jeg syntes det var så gøy at du er så opptatt av posering og se bra ut, at du ikke får med deg den lille posen i hjørnet. Jeg var veldig bevisst på at det ikke skulle være noen moralsk pekefinger, det var ingen kritikk fra meg. Greia var mer at dette er gøy, dette er en «fail», sier «Spårtsklubben»-medlemmet i podkasten.

Les også: Sophie Elise bryter tausheten: Derfor delte hun bildet

Nettavisen har vært i kontakt med Mads Hansen som ikke ønsker å gi noen kommentar, da han ikke ønsker å gi saken mer oppmerksomhet.

Hansen har flere ganger blitt omtalt som både «vaktbikkje» og «Instagram-politi» av norske kjendiser og influensere, etter at de selv har blitt utsatt for gjøn av i sosiale medier.

Selv kjenner han seg ikke igjen i omtalen, og hevder blant annet at Sophie Elise-bildet kun ble publisert av humoristiske årsaker. Ifølge Hansen deler han bare sin egen mening, også blåses det opp derfra av andre.

– Jeg syntes dette har vært en enorm storm i et vannglass med dette personfokuset. Det har vært altfor hardt fokus på Sophie Elise. Men det selger og det blir en sånn greie fordi media skriver om det. Folk blir opptatt av det. Isolert sett synes jeg dette er en fillesak, sier Hansen.

Må stå for feilen sin

Hansen mener derimot at årsaken til at saken er blitt så stor er fordi Isachsen holdt seg tyst lenge. Han tror dersom hun hadde gått ut med en uttalelse tidligere, kunne hun unngått mediestormen.

– Jeg tror ikke hun er så kalkulert at hun gjør dette bevisst, jeg tror det er feighet. Det gjelder ikke bare henne, det gjelder også andre i underholdningsbransjen som velger ikke å uttale seg i media og tar det på egne plattformer for å unngå kritiske spørsmål, sier han.

Etter flere uker med taushet valgte Isachsen til slutt å uttale seg om bildet. Hun fortalte aldri hva som var innholdet i posen, men erkjente at hun ikke hadde fått med seg den hvite posen var med.

Hansen mener at mediestormen har vært større enn den feilen som er begått, og syntes at det har vært helt uproporsjonalt mediedekning opp mot det hun faktisk gjorde.

Hansen understreker at han ikke har noen dårlig samvittighet for å dele bildet. Han mener det er Isachsen som har gjort feilen, og den må hun stå for.