(Nettavisen)

Influenser Kristin Gjelsvik (36) er saksøkt av Skatteetaten, melder E24 torsdag. Årsaken er ubetalte skattekrav, og Skatteetaten krever over 1,3 millioner kroner fra 36-åringen.

Etter en utleggsforretning avholdt tirsdag denne uken, har kemneren tatt pant i 36-åringens bolig i Stavanger. Gjelsvik kjøpte boligen med sin daværende kjæreste, Dennis Poppe (31), i april i fjor. De flyttet derimot aldri inn, og har forsøkt å selge boligen etter bruddet. Huset ligger fortsatt på Finn.no.

Les også: Selger boligdrømmen: – Det knyter seg i magen

Eksparet kjøpte boligen for 9,5 millioner i 2022, og forsøker nå å selge det for 11,2 millioner.

– Udramatisk

Ifølge influenseren er saken udramatisk, da hun har god dialog med saksbehandler og en solid nedbetalingsplan. Via manageren, Vilde Darvik, sier Gjelsvik at hun har kontroll.

– 2022 var et tøft år for meg økonomisk, med to eneboliger i et tøft marked, sier hun til E24.

Nettavisen har vært i kontakt med Kristin Gjelsvik, som ikke har mer å tilføye saken utover det hun har sagt til E24.

– Dette er som nevnt udramatisk, og kravet blir innfridd i løpet av kort tid, skriver hun i en tekstmelding til Nettavisen.

Ikke første gang

Gjelsvik havnet også i 2017 i skattetrøbbel da klesmerket hennes, Style Collection, gikk konkurs. Da fikk hun en straffeskatt på én million kroner. I 2021 la ikke Gjelsvik skjul på at dette var en vanskelig tid, og uttalte følgende til TV 2:

– Alle som har vært gjennom det vet at det er en mental påkjenning. Jeg visste at jeg ville få straffeskatt. Du vet ikke når eller hvor mye det er snakk om. Det er jævlig, egentlig.

Overfor TV 2 fortalte den populære influenseren at hun hadde hatt økonomiske utfordringer tidligere i livet, og at hun ønsket å være åpen rundt sin økonomiske situasjon for å fjerne allerede etablert skam og tabu knyttet til okonomi.