(Nettavisen)

Den siste tiden har influenser Kristin Gjelsvik (36) vært en del på reisefot, noe hun har merket i innboksen. Mandag raste nemlig flere følgere og mente at influenseren bruker tiden sin på reiser, og ikke sønnen sin, Falk.

Noen av kommentarene lyder som følge:

«Har aldri opplevd en mor som fokuserer så mye på seg selv som deg», skriver en mens en annen påpeker:

«Nå må du seriøst bruke mer tid på sønnen din», en tredjepart skriver: «For en dårlig mamma du er».

Les også: Kristin Gjelsvik åpner opp om den nye frykten: – Aldri opplevd lignende

Meldingene førte til at Gjelsvik så seg lei av kommentarene, og så seg nødt til å ta et oppgjør med det såkalte «mammapolitiet» på Instagrams historiefunksjon.

– Det er veldig frustrerende å høre, fordi det er ingen som vet noe om vår familiesituasjon. Jeg prøver å ikke utlevere for mye, men det er ingen hemmelighet at jeg er fulltidsmamma og alene, sa hun blant annet.

– Jeg har behov for å bare være meg. Jeg har behov for å sitte alene i bilen noen ganger, jeg har behov for å reise til New York alene, og til og med tilbringe påskeferien på noe annet enn mammarollen.

Nå snakker også ekskjæresten, Dennis Poppe Thorsen (31), som Gjelsvik har sønnen med, ut om hetsen.

Nettavisen har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Kristin Gjelsvik.

– Synd at hun får hets

Til Nettavisen forteller Poppe at han synes det er synd at ekskjæresten får så mange hatkommentarer, men tror imidlertid ikke at det vil stoppe med det første.

– Sånn har det alltid vært og sånn kommer det alltid til å være, mener 31-åringen.

Videre forteller Poppe at han selv ikke får slike kommentarer i innboksen, men at han bruker all tiden på sønnen sin når han først har han hos seg.

Les også: Kristin Gjelsvik fortviler over knust boligdrøm: – Jeg orker ikke sette mine føtter i det huset

– Han har jo et liv der borte, han går jo i barnehage der. Så når jeg først har han så vil jeg bruke all tid med han – Så nei, jeg får ikke slike meldinger, sier 31-åringen videre.

Roser ekskjæresten

Poppe legger ikke skjul på at han og Gjelsviks spesialitet som par, var reising før koronaviuset ankom Norge.

Derfor har han forståelse for at ekskjæresten nå tar tak i det.

– Hvis hun har lyst å reise og kose seg, så må hun få lov til det, herregud.

– Jeg vil bare at hun skal gjøre det som er best for henne og at hun er lykkelig. Det er det som betyr noe for min del. Jeg vet jo at hun er en god mamma, legger han til.

– Behov for egentid

I et innlegg på Instagram oppfordrer også Gjelsvik andre mødre til å gjøre det som kjennes rett for en selv. Til og med hvis det er et lite avbrekk fra mammarollen og hverdagen.

– Du er ikke egoistisk eller en dårlig mor, hvis du faktisk bare har lyst til å være alene noen ganger. Mange burde gjøre det mer, spør du meg.

Etter debatten om eksponering av barn på sosiale medier, har Gjelsvik bestemt seg for en nulltoleranse mot å vise sønnen på sine plattformer. Det betyr også at følgerne hennes ikke kan forvente å se han på sosiale medier.

– Jeg viser ingenting av livet mitt med Falk. Og det kommer jeg heller ikke til å gjøre. Så vær så snill og ikke kom med oppgulpet deres i innboksen min hvor dere forteller meg hvor dårlig mamma dere synes jeg er, skriver influenseren videre.

Les også: Ærlig om den vanskelige tiden: – Vet ikke lenger hvem jeg er

Gjelsvik ser imidlertid på seg selv som en god mamma, og ifølge henne selv er det viktig å prioritere egentid også.

– Har jeg det bra, har Falk det bra, og min-tid er så utrolig viktig for meg for at jeg skal ha overskudd til å være verdens beste mamma for sønnen min.