Ta trimmen i ferietempo

Morsomme og lystbetonte aktiviteter i ferien hjelper deg å holde på formen. Man forbrenner litt kalorier samtidig som man har det moro!

Morsomme og lystbetonte aktiviteter i ferien hjelper deg å holde på formen. Man forbrenner litt kalorier samtidig som man har det moro!

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

La lek og moro stå i fokus

DEL

KVINNEGUIDEN.NO: Trening er for mange et "fy"-ord under ferietid, og mange unngår trening for enhver pris fordi "ferie skal være ferie".

- Man bør imidlertid tenke over at kroppene våre faktisk er skapt for å være i aktivitet - daglig, sier Line Marion Nielsen Kjøniksen, treningsekspert, personlig trener og livsstilscoach.

Hun mener at uansett om det er ferie eller ei, bør du forsøke å få blodpumpa til å slå litt ekstra ved å velge aktiviteter som gir en viss treningseffekt selv om den utføres i "ferie-tempo".

Les også: Så mye bør du drikke når du trener om sommeren

Lystbetont trening

- Er du i varmere strøk er jo ingenting bedre enn et forfriskende bad - så hvorfor ikke utfordre en venn eller familiemedlem i å svømme til badebøyen og tilbake, spør Line Marion.

- Ellers er lek og moro som volleyball, bordtennis, pingpong på stranden, minigolf og badminton supre alternativer til å bare ligge i ro. Man forbrenner litt kalorier samtidig som man har det moro!

- Mange feriesteder tilbyr også klatrevegger eller utleie/kurs med windsurfing eller lignende. En artig opplevelse hvor man svetter uten å merke det engang, sier Line Marion.

Les også: Gikk ned 60 kilo på ett år. Sjekk hvordan han gjorde det

Vedlikehold formen

- Jo mer du trener til vanlig, desto mer vedlikeholdstrening må til.

- Dersom du klarer å få til rundt halvparten av den treningsmengden du normalt har med omtrent samme intensitet, vil du kunne vedlikeholde styrke og kondisjon fint i løpet av en ferie på flere uker, mener Line Marion.

- Det finnes mange fine øvelser som kan gjøres på hotellrom og utendørs både styrke og kondisjon.

Sjekk Kvinneguidens videoer for tips til enkel trening

- Hvorvidt man klarer å holde vekten nede er jo et spørsmål om matinntak i tillegg til trening. På ferie har man ofte mye mer tid enn i hverdagen og man koser seg med litt ekstra god mat, is eller lignende. Det skal man ha lov til.

Men hvorfor ikke bare være litt mer aktiv på ferien da om man ønsker å passe vekten?

- En rask tur før frokost eller før resten av følget har stått opp, er en super start på dagen og ikke minst godt for formen, sier treningseksperten.

Les også: Ned i vekt med øl

Helseferie

Stadig flere ønsker å trene litt og være aktive under ferien, og det tar reiseoperatørene mer og mer hensyn til, mener Line Marion.

- Utvidet aktivitetstilbud, sunne bufféter, treningsrom på hotellene, vanngym, utflukter som gåturer i fjellet og lignende har blitt en naturlig del av ferielivet.

- Så hvorfor ikke kombinere en relativt rimelig sol- og badeferie til syden med et hotell som ligger ved sjøen, med basseng og treningsrom, sier Line Marion

Hun tipser deg om å ta en liten joggetur for å se deg rundt i omgivelsene tidlig på morgenen eller på kvelden når solen ikke varmer fullt så mye.

Pause fra solen

- Og ta deg gjerne en rask styrkeøkt midt på dagen for å få et avbrekk fra stekende sol og hud som begynner å bli rød etterfulgt av en kald og deilig dukkert!

- Det trenger ikke ta mye tid - og som oftest har man all verdens av tid på slike ferier. Så en ekstra pleie av helse og kropp er en fornuftig bruk av all den ekstra tiden, mener treningseksperten

- Om du heller vil bli i Norge og ha en aktiv ferie, finnes det mange muligheter her også. Dra på hyttetur i fjellet med massevis av fotturer og kanskje med en raftingtur, pakk med telt og sovepose og dra på sykkeltur og lignende, sier hun. 

Les også disse sakene på Kvinneguiden.no

Her er den viktigste sommermoten

Sommerens hotteste frisyrer

Bli hot som Beyoncé


 

Artikkeltags