En av disse kan ringe deg uten at du har ett eneste tall riktig i Lotto

Er du heldig ringer en av disse til deg.

Er du heldig ringer en av disse til deg. Foto:

Den 20. juni er det nok en gang klart for Lotto-høytid.

DEL

(Nettavisen) Fire ganger i året trekkes det mange ekstra Lotto-millionærer. Sist gang var det påskeaften, og nå er det altså rett før sommerferien.

Det som er spesielt med det som Norsk Tipping kaller supertrekning er at du kan vinne uten at du har ett eneste tall riktig.

Supertrekning i Lotto betyr at vi trekker ut ekstra mange Lotto-millionærer.

Den ekstra trekningen

Denne trekningen gjennomføres i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen, fire ganger i året.

Alt du må gjøre for å være med i Supertrekningen, er å sørge for å ha spilt Lotto minst én gang siden forrige Supertrekning (påskeaften).

Denne gangen er det rundt 28 spillere som vil bli trukket ut som vinnere av 1 million kroner hver – uten at de trenger å ha et eneste rett tall.

Du kan levere Lotto her

Jo flere Lotto-rekker du har spilt, desto flere deltakelser får du i Supertrekningen. Spiller du for eksempel ti rekker, får du ti «lodd i hatten».

Neste Supertrekning er lørdag 20. juni, og da trekkes det ut ca. 28 ekstra spillere som vinner 1 million kroner hver.

Her kan du levere din kupong

(Vinnersannsynligheten for sju rette i Lotto er 1:5,4 millioner pr. rekke. Sjansen for å blir en av millionærene i Supertrekning er 1:5,5 mill. per rekke.)

Vinnersannsynlighet Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersannsynlighet i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersannsynlighet. Med andre ord vil vinnersannsynligheten være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2019 (1 million kroner hver) var 150. I tillegg vant 5 andelsbanker (1 andelslag består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

Artikkeltags