(Eikerbladet)

Litt som været denne torsdagen var det varierende det publikum fikk se på Consto Arena. Etter en grå og tung førsteomgang som de fleste bare var glade for å bli ferdig med – startet andre omgang på verst tenkelig vis da Raufoss gikk opp i ledelsen.

– Vi fikk en skikkelig kalddusj, sier MIF-trener Vegard Hansen til Eikerbladet og fortsetter:

– Det var et veldig enkelt baklengsmål. Vi følger ikke folk og er udisiplinerte.

Lekent

Men skyene skulle forsvinne. I det 57. minutt gjør trener Hansen et trippelbytte, inn kom blant andre Love Reuterswärd. Den svenske driblefanten strålte på kanten og fikk foret de tilskuerne som ikke har fått nok sol denne sommeren med litt ekstra vitamin D.

Snaue kvarteret i sin ferske MIF-karriere, jaget han en gjennombruddspasning i bakrommet på venstreflanken og serverte inn til Sander Bratvold, som også leverte et godt innhopp.

– Han var god offensivt. Han satt opp scoringen, utfordret og var veldig god i den fasen av spillet. Det var et sterkt offensivt innhopp, konstaterer Hansen.

Urutinert

Men det skulle ikke bli den helt perfekte debuten for Reuterswärd. På overtid kontret Raufoss inn avgjørelsen.

– Spillmessig har jeg et ok innhopp, sier 25-åringen og fortsetter:

– Men det blir liksom ikke så mye verdt når resultatet blir 1–2.

Han var med på returløpet da Raufoss kontret inn det siste målet og tar litt selvkritikk.

– Det blir for urutinert, jeg blir kanskje for offensiv i hodet.

Jobbes med overganger

Vegard Hansen er irritert og veldig skuffa over målene hans lag slapp inn torsdag kveld. Han kaller det uproft at spillerne lar Raufoss sette de to mulighetene de hadde.

– Vi er så ubevisste på det vi viste skulle komme fra Raufoss. Vi leverer på et nivå som ikke er akseptabelt. Det er bare å gjøre jobben – ta det løpet hjem. Vi er nødt til å kutte det ut og bli bedre, rett og slett.

Til nå har tre spillere forlatt Mjøndalen i overgangsvinduet, Herman Kleppa ble under kampen mellom Sandnes Ulf og Sogndal presentert som ny spiller for hjemmelaget.

Hansen skryter av Leotrim Bekteshi, som tok plass ved siden av Adrian Aleksander Hansen torsdag kveld, men de jobber med flere overganger inn blant annet i forsvar.

– Da Leo måtte ut, må vi rokere og sette Ole Amund Sveen som stopper, det kan godt hende vi trenger noen fler bak der, i tillegg jobber vi med en angriper til.

Tøffe treninger

Det positive etter kampen på torsdag er at det virker som Hansen og Jan Remi Dalen har fått inn nettopp det trenerne har vært ute etter – en offensiv spiller som er rettvendt og truer bakrom. Reuterswärd selv sier at han har endret seg som spilletype etter han kom til Norge.

– Jeg var mer en spiller som likte å få ballen på fot, men jeg bidrar mer i bakrom nå.

Han har allerede hatt over to uker trening med MIF, selv om overgangen ikke var i boks før tirsdag. Han skryter av nivået laget har på feltet.

– Det er veldig profesjonelt og jeg har kommet inn i en herlig treningshverdag. Treningene er bra og med veldig god trøkk, det har faktisk vært en litt tøff start for kroppen.

– Etter kampen i dag, hvor langt unna tror du selv du er en fast plass i elleveren?

– Hehe nei det vet jeg ikke, svarer svensken med et smil og legger profesjonelt til:

– Det er opp til trenerne. Jeg er først og fremst glad ofr å være her og få muligheten i Mjøndalen.