Etter å ha sjokkert hele verdenseliten og lagt seg i ledelse før finaleomgangen, leverte Lucas Braathen nok en god omgang i slalåmbakken i Kitzbühel. Men pallplassen glapp med 0,12 sekund for den norske 19-åringen. Til slutt måtte han dele 4.-plassen med Henrik Kristoffersen.

– Det var fett, ass, sa en svært fornøyd Braathen til NRK etter løpet.

Vant gjorde Daniel Yule. Sveitseren slo hjemmefavoritten Marco Schwarz med 0,12 sekund. Franske Clement Noel ble nummer tre, 0,37 bak. Braathen og Kristoffersen kom begge 0,49 sekund bak Yule.

Braathen fortalte at han kun tenkte på tekniske oppgaver da han sto alene igjen på toppen. Han var ikke interessert i å holde igjen for så å bli nummer 15.

Da 19-åringen sto på toppen var det Daniel Yule som var mannen å slå. Sveitseren ledet før nordmannen kastet seg utfor. Braathen hadde 0,33 sekunds forsprang på Yule før finaleomgangen, men klarte ikke holde på ledelsen.

LES OGSÅ: Lucas Braathen fortsetter å imponere – ble beste norske etter superomgang

– Hæ?

– Jeg er den neste, svarte Braathen bråkjekt da NRK ba han forklare hvem han var til de som ikke kjenner så godt til 19-åringen fra før.

– Hæææ? kom det resolutt fra Kristoffersen som sa at Braathen har alle muligheter til å ta steget helt opp.

– Lucas er flink, god på ski og kjører bra - det er det viktigste, sa Kristoffersen som rådet 19-åringen til å gå sine egne veier og gjøre sine egne ting for å bli bedre.

– Gjør du som alle andre, blir du som alle andre, sa Kristoffersen.

– Enig. Jeg tror det å gå sin egen vei er den beste veien. Så det er det som er planen framover også, svarte Braathen.

(Saken fortsetter under bildet)

Første topp 10-plassering

Sebastian Foss Solevåg tok sin første topp 10-plassering i Kitzbühel etter å ha kjørt seg opp fem plasser fra første omgang. Solevåg endte på 10.-plass 0,81 bak vinneren.

Timon Haugan leverte den fjerde beste tiden i finaleomgangen. Det tok han opp til 12.-plass nøyaktig ett sekund bak. Haugan kjørte seg opp 14 plasser i finaleomgangen.

Atle Lie McGrath endte som nummer 22 (+2,01)

Verken Jonathan Nordbotten eller Leif Kristian Nestvold-Haugen kvalifiserte seg til finaleomgangen.