Lucas Braathen og Henrik Kristoffersen sikret 2.- og 3.-plass i verdenscupslalåmen i Kitzbühel lørdag. Britiske Dave Ryding tok sin første verdenscupseier.

Braathen kjørte seg opp fra niendeplass til 2.-plass og sikret med det et nytt godt resultat etter sist helgs Wengen-seier. Da kjørte han seg opp fra 29.-plass til seier.

– Det er helt utrolig. Jeg må få si at jeg er veldig fornøyd og veldig stolt over at jeg kommer meg ned på intensitetsnivået som kreves, sa Braathen til NRK etter rennet.

– Det er helt latterlig deilig.

Pallplassen betyr at Braathen tar over ledelsen i slalåmcupen. Han vil stille i rødt startnummer i Schladming om noen dager.

OL-form

Kristoffersen lå som nummer 24 etter 1. omgang, men med en flott finaleomgang bykset han opp til 3.-plass.

– Det var bedre, men ikke så bra. Uansett om jeg hopper til tiendeplass, så er det ikke det jeg er her for, sa Kristoffersen. Da ledet han rennet. Omgangen skulle likevel vise seg å holde til pallplass.

– Sykt renn. Jeg sto egentlig ikke og fulgte med, så jeg ble litt overrasket, sa han senere.

De norske utøverne har levert sterke prestasjoner i slalåmløypa de siste ukene, og de viser god OL-form foran lekene neste måned. Der vil både Solevåg, Braathen og Kristoffersen være blant medaljekandidatene.

– Det er kjempekult. Jeg tror alle kommer til å knive som bare det på trening framover, sa Braathen.

Britisk seier

35 år gamle Ryding tok seieren etter at både ledende Alex Vinatzer og andreplasserte Clément Noël gjorde store feil underveis i løypa. Dermed kunne veteranen strekke armene i været.

– Unnskyld for at dere fikk 2.- og 3.-plass, men jeg pleier alltid å være bak disse guttene, sa Ryding.

Det var den italienske treneren som hadde stukket løypa til finaleomgangen, og det var tydelig at den var utfordrende. Flere utøvere kjørte ut tidlig. Av de 30 som startet finaleomgangen var det elleve som røk underveis.

Timon Haugan endte 2,21 sekunder bak ledende Alex Vinatzer i mål i første omgang og kom seg dermed ikke videre til finaleomgangen. Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen kjørte begge ut i første omgang.

(©NTB)