SÖLDEN/HOKKSUND: Det var Norges første seier i Sölden siden Aksel Lund Svindal vant der i 2007.

Lucas Braathen lå 24 hundredeler bak på 5.-plass etter 1. omgang, og han gikk offensivt til verks i 2. omgang. Til tross for en ganske stor feil kjørte han ned til foreløpig 1.-plass, og det holdt helt inn.

Nordmannen nektet å safe og vant på det.

– En seier var for mye forlangt, men jeg visste at jeg var kapabel til å havne på pallen. Jeg er blitt bedre teknisk og er sterkere enn før, sa Braathen i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter løpet.

Sveitsernes Marco Odermatt kom nærmest. Han kom fem hundredeler bak på 2.-plass. Gino Caviezel ledet etter 1. omgang og ble nummer tre til slutt.

Lucas Braathen slo på mange måter igjennom i Sölden sist sesong. Da ble han nummer ti.

Godt lag

Henrik Kristoffersen endte på delt 5.-plass. Det er også hans beste plassering i Sölden noen gang.

26-åringen har aldri blitt bedre enn nummer seks i verdenscupåpningen på Rettenbachbreen et stykke over alpebyen Sölden.

Kristoffersen lå på 3.-plass etter 1. omgang, men endte opp 56 hundredeler bak sin seks år yngre landsmann.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på 8.-plass etter 1. omgang, og det ble også fasit etter en god 2. omgang. Hans beste plassering fra Sölden fra før var en 10.-plass. Nestvold-Haugen endte 1,04 sekunder bak seieren.

Kjørte ut

Fabian Wilkens Solheim lå 1,93 sekunder bak som nummer 26 etter 1. omgang og tok seg til sin første finaleomgang i verdenscupen. Det endte med at han kjørte ut i 2. omgang.

Sist sesongs verdenscupvinner sammenlagt, Alexander Aamodt Kilde, startet friskt fra startnummer tre og passerte som bestemann på første mellomtid. Kanskje ble det for friskt, for Kilde kjørte ut før han kom ned til andre mellomtid i 1. omgang.

– Jeg kom skikkelig godt i gang, men så skled skoen, jeg kom borti med staven og bindingen gikk av. Det er små marginer. Det var ikke slik at jeg satset for mye, sa Kilde til TV 2.

Patrick Haugen Veisten (32.-plass), Atle Lie McGrath (36) og Timo Haugan (40) kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

Rasmus Windingstad var også tatt ut til Sölden, men kjørte ikke.

Norge har bare én seier i Sölden. Den kom med Aksel Lund Svindal i 2007.