På vegne av næringslivet rundt Strømsø Torg skriver jeg dette innlegget og håper med det at det må bli slutt på at Sian får lov til å ødelegge vårt nærmiljø og næringsliv med sine provokasjoner.

Etter to år med pandemi har næringslivet rundt torget hatt det ekstremt tøft. Fortsatt er det mindre trafikk, og nå står vi ovenfor omfattende byggearbeid de neste årene. Hvem sitter igjen med regningen for dette? Vi ønsker at Drammen kommune og politiet er i forkant og gjør som Sandefjord, nemlig å avslutte demonstrasjonen av hensyn til næringslivet og beboerne rundt Strømsø Torg.

Les også:Arrangerer gratiskonsert under SIAN-markering: – Ikke fall for fristelsen til å møte opp på Strømsø

Sian kan ytre meningene sine, som vi tar sterk avstand fra, et annet sted hvor de ikke forstyrrer vår hverdag. Jeg har vært butikkdriver på Strømsø Torg i 16 år. I løpet av disse årene har jeg og mine ansatte opplevd litt av hvert. På godt og vondt.

Av politiet har vi fått et skriv som inneholder disse anbefalingene for lørdag 14. mai: Fjerne reklamebukker, ta bort blomsterstativ, ta bort søppelkassen på utsiden, fjerne brennbart materiale rundt butikken, ta bort bur og paller, ansatte oppfordres til å parkere sine private biler lenger unna butikken, at rømningsveien er klar, ha gule vester klare, finn frem og ha førstehjelpsskrin tilgjengelig, ha brannslukkere tilgjengelige, ikke nøl med å ringe 112, steng butikken med rullegitter og evakuer kunder og ansatte ut bakveien om situasjonen tilspisser seg ute eller i butikken, samarbeid med politiet, prioritere liv og helse, unngå salg av tomater og egg, sørg for at det ikke er varelevering i dette tidsrommet og det er også fint at den ansatte er forberedt på å slå av ventilasjonsanlegget dersom det skulle bli behov for politiet å benytte CS-gass.

Les også:Dette må ikke skje igjen

Det er i overkant mye å forvente av en 19-åring som skal jobbe denne dagen. Det står i alle fall ikke i jobbeskrivelsen at man skal håndtere krisesituasjoner.

Dette kan unngås ved å velge et mer egnet sted hvor det ikke går utover liv og helse, samt omsetningen til næringslivet.

Vi velger derfor å holde Jovialen stengt lørdag 14. mai på grunn av demonstrasjonen som er planlagt på Strømsø Torg. Dette for å verne om våre ansatte og markere vår motstand mot demonstrasjonens budskap.

Les også:Sian kommer tilbake til Drammen: – Bare det at jeg puster er provoserende

Vi ønsker alle velkomne til oss en annen dag.

Ikke gjør Sian viktigere enn de er. Vi ønsker at Strømsø Torg skal yre av liv, bare ikke 14. mai. Vi håper alle holder seg unna Strømsø Torg denne dagen. Stikk heller en tur i Byparken og kos deg med den flotte ungdommen i byen vår!

Les også:Stenger under demonstrasjonen: – Det er helt hodemist hele greia