STRØMSØ: – De siste årene har det vært litt lekkasjer og noen deler som må byttes ut. Det skyldes at det er et gammelt anlegg, forteller Gjermund Riise Brekke, daglig leder for Drammen Eiendom KF.

Under årets forberedelser ble det først avdekket at noen av rørene i anlegget måtte skiftes ut. Etter det var gjort, og anlegget ble fylt med vann oppdaget Drammen Eiendom KF en ytterligere lekkasje. På bakgrunn av det gikk de til anskaffelse av bistand for å kartlegge situasjonen.

Utredning av anlegget

Etter lekkasjene under årets åpning bestemte eierne av Drammensbadet for å leie inn bistand for å avdekke status på anlegget.

– Det er ingen bestillinger på å legge det ned. Utebadet skal holdes åpent til neste år også, og jeg oppfatter i hvert fall ingen politiske eller administrative hindringer for at det skal skje. For å åpne neste sesong er vi nødt til å gjøre umiddelbare tiltak i høst, sier Riise Brekke.

Har du sett denne? La ut melding om mannlige rørleggere i damedusjen – da rant de morsomme meldingene inn

Vil gjøre langsiktige forbedringer

Riise Brekke forteller at de nå vil gjøre et mer omfattende forbedringsarbeid på anlegget. De ser ideelt for seg å ruste opp badet for en tiårsperiode.

– Hvor mye det kommer til å koste, kommer litt an på. Vi ønsker å forbedre anlegget på lang sikt. Da snakker vi blant annet om å bytte pumpe på anlegget. Tiltakene kommer til å koste rundt 10,6 millioner kroner. Eventuelt er det aktuelt med forbedringer som skal holde i fem år. Da ligger prislappen på 3–4 millioner, sier Riise Brekke.

Drammen Eiendom KF som leier ut anlegget til Drammensbadet, forklarer at selv om det er snakk om å bruke en større sum nå vil det koste kommunen mindre penger på sikt. Det er denne prosessen selskapet som drifter anlegget vil begynne i høst.

– Vi vil gjøre preventive tiltak denne gangen og heller gå dypere i materien. Da må vi bruke mer penger nå, slik at vi ikke trenger å oppgradere år etter år. Vi må allikevel gjøre utskiftinger løpende, i og med at anlegget er så gammelt, sier den daglige lederen.

Har plass i budsjettet

Daglig leder for Drammen Eiendom KF sier også at de har plass til de nødvendige forbedringene før sommersesongen 2023 i deres budsjett.

– Tiltaket er omtalt i tertialrapporten vår, så det er ikke nødvendig å ha dette oppe til politisk behandling igjen. Det er ingen grunn til å tenke at dette er siste sesong på Marienlyst, sier Riise Brekke.

Han forteller videre at Drammen Eiendom KF til enhver tid gjør prioriteringer på det de mener er viktigst innenfor deres eiendomsportefølje, men at vedlikeholdet ikke vil går ut over andre tilbud.