Gå til sidens hovedinnhold

– Må vinne fem-seks kamper til

Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Pedersen har så langt i sitt virke som SIF-trener mest snakket seg varm om utviklingen og prosess. I en engelskspråklig podkast tallfester han nå at SIF må vinne fem-seks kamper for å overleve i eliteserien.

DRAMMEN: Nå trenger man ikke være Albert Einstein for å regne ut at SIF må ha rundt 15 poeng for å komme over 30–31 poeng, som mange antyder vil være nødvendig for å overleve i årets eliteserie.

SIF har 16 poeng nå på sisteplass, og trenger altså 15 til.

– Gjør vi våre basisting ett hundre prosent, så er dette innenfor rekkevidde. Faller vi fem prosent, så kan det være den lille forskjellen mellom seier og tap. Det har vi erfart i flere kamper, forteller SIF-trener Henrik Pedersen.

En Pedersen som brukte den første uken i landslagspausen til fysisk trening.

– Det var en riktig hard treningsuke, røper han.

Dette er Godsets lag (4-3-3):

Hansen - Tchamba, Glesnes, Mendy, Vilsvik - Stengel, Maigaard, Ipalibo Jack - Mawa, Tokstad, Salvesen.

Disse er på benken:

Myhra, Parr, Hauger, Hove, Sætra, Gulliksen, Fofana.

Les også

Kampen for å overleve: 10 kamper igjen for SIF og MIF – sjekk hvem bunnlagene møter

Enkle mål mot

Så rettet han fokus mot å forbedre spillernes en mot en-spill. Analyser av lagets kamper så langt viser at Strømsgodset nå har en langt bedre defensiv struktur enn tidligere, men at motstanderne likevel scorer enkle mål.

– Og det til tross for at vi har veldig stort ballinnehav. Men vi glipper for ofte i avgjørende en mot en-situasjoner, og det er dem vi har jobbet hardt for å luke bort i spillepausen, forteller Pedersen.

Det er spesielt i området i og rundt lagets 16-meterfelt feilene skjer. Ikke så rart det heller, siden mål ofte kommer fra det nærområdet.

Selv om Pedersen nå har tallfestet hva som trengs for å overleve, endrer ikke det innholdet i det han holder på med.

– Jeg har fokus på hvordan vi fremstår, og at vi skal være fremadrettet og modige. Det betyr fokus på prestasjon og ikke på resultat.

Pedersen mener han har kommet overraskende langt på kort tid med arbeidet å snu holdningen i et lag som hadde angst for det meste, og som hadde mer fokus på det de ikke fikk til eller behersket.

– Vi er også kommet langt mentalt. Vi ser fremover, og aksepterer at vi er et bunnlag. Og vi er ikke redde for å være der. Nå forsterker vi det vi må ha mer av for å komme bort fra denne situasjonen, sier Pedersen.

Les også

Fortsatt ikke trent fotball etter smellen mot Stabæk – dette sier Keita om kneskaden

Må score flere mål

Men skal laget vinne fotballkamper, må de score flere mål enn de har gjort så langt. Pedersen forteller hvordan:

– Vi skal omsette flere av de bruddene og omstillingene vi får i flere og klarere sjanser. Og da vil også målene komme, mener han.

Mot Ranheim søndag kveld mener Pedersen igjen at presspillet til Strømsgodset blir helt avgjørende. Han har notert seg at trønderne har sluppet inn veldig mange av sine mål de siste 45 minuttene.

– Intensitet. Og at vi spiller til kampen er slutt. Det blir nøkkelen, mener han.

Ranheim, foreløpig på kvalifiseringsplassen foran Sarpsborg og Strømsgodset, har høstet 12 av sine 19 poeng på bortebane denne sesongen.

Kommentarer til denne saken