MARIENLYST: Tre lag skiller seg ut i 3. divisjon kvinner region Sør. Start, Sandefjord og Strømsgodset går for opprykksplassen. Fredagens 3-1-seier i toppoppgjøret var et skritt i riktig retning.

– Vi tok et viktig stikk i kampen om opprykket, og det føltes veldig deilig. Det var en veldig viktig seier, sier Ingvill Hågensen Hartz etter kampen.

Etter seieren har Strømsgodset like mange poeng som Sandefjord (12p), mens foreløpige uslåelige Start regjerer på topp med 15 poeng.

Mye mål

Én ting skiller imidlertid Godset fra de resterende lagene. Ingen av de andre lagene er i nærheten av å score like mange mål.

SIF har 13 flere mål (totalt 34) enn neste lag på lista. På topp fire-lista over toppscorere i avdelingen er tre spillere fra SIF.

– Det er at vi spiller hverandre gode. Selv om man har mulighet til å skyte selv på en 80-prosentsjanse, så velger du så sende ballen videre slik at vi har en 100-prosentsjanse, sier Tanja Løfshus

– Så er vi alltid på, selv om vi leder 7–0. Vi jager flere mål fordi vi vet at det muligens kan stå på målforskjellen til slutt, sier Kaja Bjørkvold.

Gjorde justeringer

Mye mål ble det også mot Sandefjord på fredag.

Hjemmelaget på Marienlyst gikk offensivt ut, og i 18. minutt ga det avkastning. Et knallskudd av Kristine Tjellaug Finnestrand sørget for å sende SIF i ledelsen. To minutter senere doblet Kaja Bjørkvold.

Men etter en halvtime spill slo Sandefjord tilbake, og lagene gikk inn til pause på stillingen 2–1.

– Det vi snakker om i pausen er at vi skal være aggressive, og dekke opp mer på midten. Vi gjorde en liten justering, sier Bjørkvold

Noe riktig gjorde de i alle fall åpenbart. Det skulle bare gå fem minutter ut i andre omgang før Godset igjen økte ledelsen. Denne gangen ved Hågensen Hartz som satte inn 3–1 til hjemmelaget. Det ble også sluttresultatet.

– Jeg føler vi har kontroll og at det er vi som skaper mest. Jeg føler vi vinner fortjent, sier Hågensen Hartz.