Gå til sidens hovedinnhold

Målrikt da Mjøndalen slo Grorud

Mjøndalen-trener Vegard Hansen brukte hele spillertroppen da de slo 1. divisjonslaget Grorud 5-2 i årets første treningskamp.

MJØNDALEN: Trener Hansen mønstret nok det han mener er det beste laget i øyeblikket fra start, og hjemmelaget eide hele den første omgangen. Lagene var enige om å spille 3 x 30 minutter, og MIF tok ledelsen halvveis inn i den første Etter en corner der ballen ble spilt som i et flipperspill inne på Groruds femmeter, var det stopperen Markus Nakkim som til slutt pirket ballen over streken.

Hansen gjorde bare noen få endringer fra start av den andre omgangen, men da nykommeren Nikolas Walstad på venstrebacken satte inn 2-0 etter ca. 10 minutter, beordret Hansen resten av startoppstillingen av banen. Da var det en blanding av mye ungt og mer rutinerte spillere som Fredrik Brustad, William Sell, Martin Rønning Ovenstad, Isaac Twum og Shuaibu Ibrahim som fikk avslutte kampen. Sell var uheldig da han nærmest snublet ballen i eget mål etter et Grorud-innlegg til redusering 2-1, og samme Sell ble løpt fra fra midtstreken da Grorud-spissen Oscar Aga utliknet til 2-2 etter vel 47 minutters spill. Ingen presset ballfører, og ingen falt av, og da hadde Grorud-spissen fri vei til mål.

-Det var litt variabelt, men jeg så igjen mye av det vi har trent på, og som er slik vi ønsker å spille fotball. Spesielt det defensive spillet var i nærheten av slik vi ser det for oss. Vi fikk noen flotte dødball-mål, og det er et av de elementene i spillet vårt som vi skal bli bedre på denne sesongen, sier Vegard Hansen.

Martin Rønning Ovenstad scoret kampens flotteste mål etter et fint forspill av blant Johannes Dahlby, da han på hel volley fra 13-14 meter skrått på mål sendte ballen tett oppe i den motsatte vinkelen.

4-2 var det Alfred Scriven som sto bak etter vel 63 minutter, mens Rønning Ovenstad økte til 5-2 litt senere ut i den tredje omgangen.

- Vi har fortsatt en del å jobbe med fram mot seriestart 16. mai, men der jo også helt normalt. Men spillerne kom med innsats, og de bekreftet det de har vist på treningene denne uken at den fysiske formen er god. Vi kommer nok til å gjøre det ganske likt med tanke på fordeling av spilletid når vi møter Sandefjord onsdag og Fredrikstad søndag. Og så vil vi nok stå mer med laget i 90 minutter i de to siste kampene mot Lillestrøm og Sarpsborg, forteller Hansen.

Kampen ble spilt for tomme tribuner og uten speakertjeneste og kampur. Drammens Tidende så kampen fra verandaen i en av leiligheten på Solsiden.

Kampfakta:

Treningskamp fotball:

Mjøndalen - Grorud 5-2

Consto Arena

Dommer: Usman Aslam

Mål: 1-0 (15) Markus Nakkim, 2-0 (40) Nikolas Walstad, 2-1 (45) Selvmål, 2-2 (47) Oscar Aga, 3-2 50) Martin Rønning Ovenstad, 4-2 63) Alfred Scriven, 5-2 (80 ) Rønning Ovenstad.

MIFs lag: Sosha Makani - Stian Semb Aasmundsen , Markus Nakkim, Sondre S. Johansen, Nikolas Walstad, Erik Stavås Skistad, Christian Gauseth, , Ole A. Sveen, Lars O. Larsen, Benjamin Stokke, Tonny Brochmann.

Disse spilte også etter hvert i kampen over 3x30 minutter.:

Idar N. Lysgård, Adrian Hansen, William Sell, Joackim Olsenb Solberg, Isaac Twum, Martin R. Ovenstad, Frank Bamenye, Magnus Bækken, Fredrik Brustad, Shuabu Ibrahim, Alfred Scriven, Johannes Dahlby og Tobias Bjørnstad.

Mjøndalen møter Sandefjord i en ny treningskamp onsdag 21. april klokken 13.00, også det på hjemmebane. Uten tilskuere.

Kommentarer til denne saken