Allerede før juli er over er det registrert flere henvendelser enn i forrige toppår som var 2018, skriver Dagbladet. Da ble 137 bitt i hele juli. I 2020 ble det registrert 125 henvendelser i juli, mens det i 2019 ble registrert 117.

– Det er bemerkelsesverdig, sier avdelingsdirektør Mari Tosterud, avdelingsdirektør ved Giftinformasjonen, til Dagbladet.

Også i juni ble det registrert flere bitt med 173 i år mot 137 i fjor. Så langt i år er det totalt registrert 421 huggormbitt. Det er normalt i august det blir registrert mest bitt.

Vet ikke årsaken

Giftinformasjonen kan ikke si hva som er årsaken til at det er registrert så mange bitt så langt i år.

– Vi vet ikke om det betyr at det er mer huggorm enn normalt, at flere blir bitt, eller om det bare er flere enn tidligere som kontakter oss, svarer Tosterud.

Normalt er det ikke nødvendig med legebehandling etter et huggormbitt. Når noen ringer Giftinformasjonen, gjøres det en fortløpende vurdering av en såkalt risikopasient, som normalt er for eksempel barn, eldre eller gravide.

– Mange får milde symptomer og kan bare holde seg hjemme om de ikke er risikopasienter og ikke har symptomer, sier Tostrup i Giftinformasjonen.