LIER: Nødetatene rykket ut til Fossveien i Lier søndag kveld etter melding om røykutvikling i en leilighet i en lavblokk.

Sannsynligvis var det tørrkoking som var årsaken til røykutviklingen, kan politiet, ved operasjonsleder Erik Ullhaug Olsen, opplyse om.

Utrykningsleder Gjermund Nimoen i brannvesenet bekrefter at det var på kjøkkenet det brant.

– Vi har temperaturkontroller i leiligheten og vi følger med på at temperaturen ikke går opp igjen. Vi vil ikke at det skal starte på nytt, så vi kommer til å overvåke det, sier han og forklarer at det kan vare mellom to og seks timer.

– Hvis temperaturen går nedover og nedover er det ikke nødvendig å være her hele natta.

Alle tilbake i leilighetene – bortsett fra en

Samtlige 18 beboere i blokka ble evakuert og ble samlet innenfor et avgrenset området på utsiden av blokka.

– Vi vil samle alle beboerne for å få kontroll og får å gi samlede beskjeder med tanke på når de kan flytte tilbake, sa innsatsleder Geir Bodal ved Sørøst politidistrikt.

Rundt 22-tiden opplyste operasjonsleder Erik Ullhaug om at alle beboerne kunne flytte inn i leilighetene sine igjen – bortsett fra han som bodde i leiligheten der brannen oppsto.

– Han sørger selv for overnattingssted, forteller Ullhaug Olsen.

Ifølge operasjonslederen kan det ta tid før han kan flytte tilbake i leiligheten igjen. Hvor lang tid det tar, kommer an på hvor omfattende skadene er.

En behandlet av ambulanse

Mannen var ikke i leiligheten da brannen oppsto.

– Han kom til stedet og meldte seg til patruljen da. Han bekreftet at han bodde alene, sier Ullhaug Olsen.

En person ble også tilsett av ambulanse i forbindelse med slukking av brannen. Han er i form igjen nå. Ifølge politiet brukte an brannslukningsapparat for å slukke brannen allerede før nødetatene var på stedet.

– Han fikk noe røyk i seg, men han er i fin form igjen. Han har gjort en iherdig og god innsats.