Mann bosatt i Røyken dømt for uaktsomt drap

DØDSULYKKE: Litaueren stakk av etter ulykken, men meldte seg for politiet et døgn senere. Nå er han dømt for uaktsomt drap.

DØDSULYKKE: Litaueren stakk av etter ulykken, men meldte seg for politiet et døgn senere. Nå er han dømt for uaktsomt drap. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mann dømt for uaktsomt drap etter påkjørsel i Sandefjord.

DEL

En 33 år gammel mann fra Litauen er dømt til ett år og to måneders fengsel i Vestfold tingrett for å ha kjørt på en kvinne på en gangvei i Sandefjord i april. Mannen er bosatt i Røyken.

Kvinnen døde av skadene hun fikk da hun ble påkjørt på en gangsti ved Lahelleveien en kveld i april. Hun gikk sammen med sin ektemann som ble lettere skadd i påkjørselen. Han er tilkjent 200.000 kroner i erstatning, skriver NRK.

Uoppmerksom i trafikken

– Han har forklart i avhør at han har vært uoppmerksom i trafikken, og som følge av det, var han uaktsom. Han har derfor erkjent straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, til NTB få dager etter ulykken.

Litaueren stakk av etter ulykken, men meldte seg for politiet et døgn etter. I tillegg til den ubetingede dommen er 33-åringen fradømt retten til å kjøre bil.

LES OGSÅ: Sjåføren om påkjørselen som drepte kvinne: – Jeg skjønner ikke hva som skjedde

Artikkeltags