Mann i 40-årene til sykehus etter å ha fått stillas i hodet

Én mann i 40-årene ble truffet av et stillas i hodet. Mannen er fraktet til sykehuset med hodeskader.

Én mann i 40-årene ble truffet av et stillas i hodet. Mannen er fraktet til sykehuset med hodeskader. Foto:

– Det er for tidlig hva som har skjedd, men hvis et stillas er ordentlig sikret skal det ikke falle sammen på denne måten, sier politiet.

DEL

DRAMMEN: Politiet rykket mandag formiddag ut til en arbeidsulykke i Hestengbakken i Drammen.

– En mann i 40-årene ble truffet av et stillas i hodet. Mannen har fått en hodeskade, men omfanget er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen ved Sørøst politidistrikt i 12-tida.

Mannen ble kjørt med ambulanse til sykehuset. Det var under arbeid med en privatbolig på Gulskogen at ulykken inntraff. En sjåfør i Kongsberg Kranservice skulle levere byggevarer.

– Stillaset falt fra veggen og over sjåføren. Mer vet jeg egentlig ikke, sa Tommy Hansen i 12-tida.

Han er leder i Kongsberg Kranservice og dro umiddelbart til stedet etter å ha blitt varslet om ulykken. Selv har han ennå ikke fått snakket med sjåføren som ble sendt til sykehuset med uavklart skadeomfang.

– Det er aldri hyggelig når sånt skjer. Dette skal ikke skje, sa Hansen i formiddag.

Foto:

– Skal ikke falle sammen

Operasjonsleder i politiet Erik Gunnerød forteller i 17-tida at de, sammen med Arbeidstilsynet, skal prøve å finne ut hvordan ulykken skjedde.

– Det er for tidlig å si konkret hva som har skjedd, men hvis et stillas er ordentlig sikret er det klart det ikke skal falle sammen på denne måten. Vi skal undersøke om det er snakk om brudd på arbeidsmiljøloven. I så fall kan det være snakk om at firmaet får en bot for ikke å ha sikret stillaset ordentlig, sier Gunnerød.

Han kan ikke si noe mer om omfanget av mannens hodeskade enn politiet kunne i formiddag.

– Men mannen ringte selv til ambulanse etter at ulykken hadde skjedd. De andre på stedet varslet Arbeidstilsynet, sier Gunnerød.

Artikkeltags