– Vi fikk melding om en fallulykke, og da vi kom til stedet fant vi en mann i 30-årene omkommet, sier operasjonsleder Arild Alfheim ved politiet i Sør Øst.

Mannen skal ha vært en del av et mindre turfølge, og mannen er hjemmehørende i Oslo. Politiet bekrefter at mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

Ifølge politiet skal mannen ha falt fra en av sidene og ned i juvet, men det er for tidlig å si noe om årsaken til at han falt. Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.19 i formiddag.

– Det var vitner til ulykken, men vi vet ennå ikke noe om årsaken til at mannen falt, sier Alfheim.

Pårørende og de som var i turfølget ble tatt vare på av helsevesenet på stedet.

Drammens Tidendes reporter på steder kan fortelle at ulykken har skjedd i det området der juvet er på sitt dypeste. De loddrette fjellveggene er her mellom 50 og 60 meter høye.

Ifølge 110-sentralen sendte brannvesenet i Drammen ut en klatregruppe for å hjelpe til med å hente den omkomne personen ut av juvet.

På sine Facebook-sider skriver Drammensregionens brannvesen at redningsaksjonen var meget krevende, med mye vann i elva i bunnen av juvet, og stor fare for steinras.

Ulykken skjedde 4–500 meter oppe i juvet fra brua som krysser bekken i bunnen av juvet. Mannen falt ned fra østsiden av juvet.

Også et Seaking redningshelikopter ble sendt til stedet, men det returnerte etter kort tid, da det ble fastslått at mannen var død.

Kjøsterudjuvet ligger like vest for Drammen skisenter, og strekker seg fra turveien fra Aronsløkka til Solbergelva og oppover i åsen til Gamledammen. Revnen i fjellet er 1.300 meter lang med en stigning på 250 meter.

De loddrette veggene er på det høyeste 60 meter, og juvet er bare fire meter bredt på det smaleste.

Kjøsterudjuvet er et yndet utfartssted, men turen opp kan være krevende, spesielt når det er mye vann i bekken i bunnen av juvet. Kantene på juvet er ikke sperret med gjerder.