DRAMMEN/SPA: – Det var et veldig bra løp for min egen del. Teamet var veldig fornøyde og jeg er veldig fornøyd selv med prestasjonen jeg leverte. Så at det er mitt beste løp hittil i karrieren, det tror jeg virkelig det var, sier Marcus Påverud, som var med på å kjøre inn til en sterkt 4. plass i Silver Cup.

Påverud er lagkamerat med syv andre førere som kjører for det italienske GT-laget Vincenzo Sospiri Racing (VSR). Disse åtte førerne er fordelt på to biler. Påverud satte beste rundetid blant de åtte førerne innad i laget sitt med tiden 2.19.25, på den syv kilometer lange banen.

– Vi «pusha» ikke på for å sette beste rundetider. Jeg sa til teamet at jeg sikkert kunne kjørt fortere enn jeg gjorde, men hvis du er utenfor det som heter «track limits» får du en del tidsstraffer. Det å skulle prøve å kjøre halvannet sekund raskere på en runde, men risikere å få en 45 sekunders straff er det ikke noe poeng i, forteller han.

Les også

Marcus (20) kjører Lamborghini og reiser Europa rundt: – Det er ikke så glamorøst som folk skal ha det til

Bilen 22-åringen kjører, en Lamborghini Huracán, koster intet mindre enn mellom fem og seks millioner kroner. Det å kunne kjøre en bil som det på en slik bane, beskriver han som en drøm.

– Det er kult det. Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Dette er den største klassen innen GT-racing du får, og løpet på Spa er verdens største GT-løp.

LES OGSÅ: «Drammensbilen» er nesten klar: – Det er ikke mange biler som koster 30 millioner

Totalt var det omtrent 280 sjåfører fordelt på 66 biler som stilte til start. 18 av bilene som suste rundt på Spa kjørte i Silver Cup, som er klassen der Påverud og hans lag deltok. Et så stort løp tiltrekker seg også en del publikum.

– Vi har ikke klart å finne ut nøyaktig hvor mange det var, men ut ifra hva jeg har hørt var det et sted mellom 300 000 og 400 000 mennesker. Vi kjørte en parade fra banen og ned til Spa sentrum. Det var først da jeg forstod hvor mange det faktisk var der, sier Lamborghini-føreren.

– Da jeg dro derfra klokken to på natta for å gå og legge meg, var tribunene fortsatt fulle, legger Hannah Onsøyen Jenssen til, samboeren til Påverud.

På onsdag kom Påverud hjem fra Belgia, hvor han på søndag kjørte det brutale 24-timersløpet på Spa. Dette var hans femte 24-timersløp i karrieren, og det er svært fysisk krevende.

– Det er slitsomt. Det er mange timer i bil og det er mange timer med nerver hvor du er veldig anspent.

– Hvor mange timer kjører dere av gangen før dere bytter fører?

– To eller tre timer av gangen, det kommer litt an på hvordan ting blir satt opp av teamet.

Og målet til 22-åringen er egentlig å fortsette der han er nå, men med én liten fordel i forhold til det han har i dag.

– Målet mitt er å bli her jeg er, men å få betalt for det. Nivået jeg ønsker å være på er der at jeg får betalt for det jeg driver med, slik at jeg kan fokusere 100 prosent på racing.

– Føler du at du er langt unna det?

– Jeg føler jeg kommer nærmere og nærmere, men det er mange som kjemper om akkurat det samme. Det er heller ikke så mange som får betalt, så jeg må bare prøve å være best i teamet, sier Påverud.

LES OGSÅ: Her bruker drammenserne mest penger i ferien