(Telemarksavisa)

Det er Oterkiil som selv deler historien på sin Facebook-side. TA har fått tillatelse til å fortelle den videre, og Oterkiil sier at hun ønsker flest mulig blir oppmerksomme på dette.

Mari og sønnen hadde kost seg i Fritidsparken, og det var da tiden var kommet for å dra hjem at det hele startet.

Kom gråtende mot moren

– Da vi skulle hjem satt sønnen min, hans bestevenn og fire andre i boblebadet sammen med to voksne. Jeg gikk bort til ham, men det som møtte meg var en redd, gråtende gutt som holder den ene armen sin opp, skriver Oterkiil.

Oterkiil forklarer at sønnens arm var fullstendig blodsprengt, stor og hoven.

– Jeg fikk panikk og skjønte ikke hva som kan ha skjedd på så kort tid. Jeg får sønnen min ut av boblebadet og ser at det er som om armen hans har sittet fast i noe som han må ha blitt sugd inn i. Han forteller da at han ble sugd inn i et rør under vann.

Oterkiil forteller at hun skjønner at sønnen hadde satt fast armen mens hodet var under vann. Han skal selv ha sagt til moren at han måtte dra seg løs, men at det var vanskelig.

– Han klarer utrolig nok og få løs armen sin og komme opp for luft, skriver Oterkiil, og fortsetter:

– Jeg som mor ble kjemperedd, og her er det bare snakk om sekunder før det kunne gått alvorlig galt. Han er en liten gutt på straks 6 år. Han holder pusten imponerende lenge, men det er likevel ikke mange sekundene det varer. Hadde han ikke selv kommet seg løs på det tidspunktet som han gjorde ville han ikke klart og holde pusten lenger. Jeg orker nesten ikke tenke på at den plassen vi er å bader så mye kunne tatt livet til min sønn på grunn av en teknisk feil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Ble stengt umiddelbart

Oterkiil og sønnen gikk ut i resepsjonen for å fortelle at det var noe galt med boblebadet. Ifølge Oterkiil ble det umiddelbart stengt, og de fant ut at det var to deksel som manglet på de røra som armen til sønnen ble dratt inn i.

Turen gikk videre til legevakta for å sjekke armen. Ifølge Oterkiil mente legen at det var så voldsomt at en kirurg måtte se på den.

– Kirurgen hadde ikke sett et liknende tilfelle før, men trodde det ville gå bra. Først etter noen dager ville man vite helt sikkert om en nerveskade eller ikke.

Skuffet over Fritidsparken

Oterkiil har i ettertid vært i kontakt med Fritidsparken på nytt, og forteller til TA at hun ikke er fornøyd med slik de håndterte saken.

– De legger seg flate og sier dette var en teknisk feil som muligens teknikerne allerede viste om. Som en plaster på såret skulle sønnen min få feire bursdagen sin der gratis.

Det holder ikke for Oterkiil.

– Jeg føler ikke vi blir ivaretatt og at dette blir bagatellisert. Skal en gratis bursdag være et plaster på såret?, spør hun i innlegget.

– Sønnen min kunne vært sekunder fra å drukne, eller han kunne fått hjerneskade på grunn av manglene oksygen. Jeg tenker at her er det bare snakk om sekunder før så mye kunne skjedd. Og dette fordi det var en teknisk feil i et boblebad hvor det er mange besøkende hver eneste dag, skriver hun i innlegget.

– Jeg er skuffa over hvordan Skien Fritidspark håndterer saken ovenfor oss berørte. Dette her skjedde faktisk, og det gikk på hengende håret bra! Hendelsen er også politianmeldt, melder Oterkiil.

Det går nå bra med sønnen, men det hele var en svært skremmende opplevelse for dem begge.

– Han har taklet dette så utrolig bra og jeg er så stolt av han, avslutter hun.

Beklager

Daglig leder Jens Petter Wergeland Aas i Skien fritidspark forteller at de ser svært alvorlig på hendelsen og bekrefter at det har skjedd en sikkerhetssvikt.

– Vi var klar over problemer med dette dekselet og det skulle byttes dagen før. Vi undersøker nå hvorfor det ikke ble byttet for dette er en rutinesvikt, sier Aas. Dette er noe som ikke skal skje, fortsetter han.

Skien fritidspark bekrefter at politiet er koblet inn i saken og at de gjør sine undersøkelser parallelt.

Wergeland Aas avviser familiens påstand om at de tar lett på saken.

– Dette er noe vi tar svært alvorlig, sier daglig leder Jens Petter Wergeland Aas i Skien fritidspark. Han forteller at de vil fortsette dialogen med familien.

Vil ha orientering

Utvalgsleder for kultur, idrett, friluft og frivillighet i Skien kommune, Odin Adelsten Bohmann, reagerer også på det som skjedde i badet tirsdag.

- Jeg opplever ikke at Fritidsparken tar lett på rutiner som er brutt, men her må vi som eiere få grundig og klare svar på hvorfor slikt kan skje i en park med rutiner på vedlikehold, sikkerhet og oppfølging.

Jeg vil ta initiativ til at daglig leder i Fritidsparken kommer til utvalg for kultur, idrett, friluft og frivillighet fredag 24 januar for å orientere om saken.

Generelt sett er det for mange episoder der rutiner eller sikkerhet blir brukt uten at det får konsekvenser. Her må alle fakta på bordet umiddelbart. Vi er alle svært glade i fritidsparken vår, og det skal være forbundet med utelukkende glede å ta barna sine med på fornøyelser der. Da må vi være hundre prosent trygge på at slikt ikke kan skje igjen.

- Moren skal ha honnør for å offentlig fortelle sin historie. Det er kun slik vi kan bli bedre, avslutter Bohmann.