DRAMMEN: – Ja, dette var god timing, sier Maria Hartz Melling fornøyd til Drammens Tidende etter tirsdagens treningsøkt i strålende sol på Konnerud skistadion.

Maria Hartz Melling (19) er det lokale håpet i den 17. utgaven av skisprinten i Drammen – verdenscuprennet i klassisk sprintlangrenn – sammen med Kristine Stavås Skistad (23). Begge går for arrangørklubben Konnerud IL.

For Hartz Melling blir det ekstra spesielt siden hun nå får sin verdenscupdebut i rennet Konnerud-jenta har fulgt fra sidelinja under hele oppveksten.

– Ja, jeg har tenkt lenge på å være med i skisprinten en dag, men hadde ikke drømt om dette allerede nå. Men det var ikke dumt å bli juniorverdensmester i sprint noen dager i forveien, melder Maria og smiler.

LES OGSÅ: Smitteutbrudd blant herresprinterne – Klæbo tror sesongen er over

To VM-gull

Sist søndag tok Maria Hartz Melling nemlig gull i sprint (fristil) under junior-VM på Lygna. 19-åringen endte opp med totalt to gull fra mesterskapet siden hun også var på det norske laget som slo Russland på målstreken i stafetten.

Høydepunktene står i kø for Hartz Melling. Hun gleder seg stort til skisprinten.

– Jeg tror det blir veldig gøy, og herlig at det er på hjemmebane i Drammen. Nå skal jeg møte løpere på et nivå jeg aldri har konkurrert på før, så det blir nok vanskelig å gå videre fra prologen. Men må bare gå det jeg kan. Jeg har jo ikke noe press på meg nå, uttaler hun som blant annet har en 8. plass i sprint i Scandinavian Cup for senior i vinter.

Hartz Melling trenger ikke å bekymre seg for koronaviruset fordi hun hadde korona for noen uker siden.

I de siste dagene har Hartz Melling fokusert på seg selv før skisprinten, men har selvsagt fått med seg det angående russisk deltakelse eller ikke – grunnet at Russland har gått til krig mot Ukraina. Tirsdag ble det endelig bestemt at Russland ikke verken deltar i Drammen eller i noen verdenscuprenn resten av sesongen.

LES OGSÅ: Russerne reiser hjem fra Norge

Gikk mot russere i VM

– Ja, det var helt riktig at det ble sånn, og at det slutt ble så tydelig fra alle hold, kommenterer drammenseren.

Maria hadde tøffe dueller mot russiske løpere under junior-VM på Lygna bare for noen dager siden.

– Det var litt rart. I starten på VM så ble det russiske flagget heist under medaljeseremoniene, men det skjedde ikke på slutten, sier Hartz Melling.

Ellers var det langrennsløpere fra en rekke nasjoner som trente på Konnerud skistadion tirsdag formiddag. Blant annet fra Italia, Frankrike, Polen og USA.