Martin Ødegaard matchvinner: – Han viser sin klasse

Av

Den norske midtbanespilleren var både arkitekt og målscorer da vinnermålet i den første av to cupsemifinaler satt i nota.

DEL

SPANIA: Martin Ødegaard sørget for Real Sociedads andre scoring i cupsemifinalen mot Mirandés torsdag kveld. Fulltrefferen kom mot slutten av første omgang.

Mikel Oyarzabal hadde sendt vertene i føringen etter ni minutters spill, men bortelaget utlignet ved Matheus Aias etter 39 minutter.

– Viser sin klasse

Kort tid etter fikk Ødegaard ballen inne på motstandernes banehalvdel og tok den med seg framover. Da han nærmet seg 16-meteren sendte han av gårde et skudd, som ble reddet av keeper. Portu kom først på returen, men igjen var keeper med på notene og reddet. Da neste retur landet hos Ødegaard inne i feltet, smalt han inn 2–1.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen påpekte at Ødegaard både skapte og avsluttet sjansen.

– Martin Ødegaard viser sin klasse. Er både arkitekt og målscorer når Real Sociedad tar tilbake ledelsen, skrev eksperten på Twitter kort tid etter scoringen.

Torsdagens kamp var den første av to semifinaler i den spanske cupen. Ødegaard og Sociedad spiller returkampen på bortebane den 4. mars.

Straffe

Det første målet kom altså allerede etter ni minutters spill. Hjemmelaget fikk straffe da lynraske Portu ble spilt igjennom og stoppet på ulovlig vis inne i boksen.

Fra krittmerket av stjernen Oyarzabal sikker og trillet ballen i venstre hjørne.

Selv om Real Sociedad hadde et spillemessig overtak, og sto med 70 prosent ballinnehav etter første omgang, var ikke spillet strålende. Derfor var det heller ikke helt ufortjent at gjestene fikk sin utligning drøye fem minutter før pause. Michaël Malsa snappet ballen foran nesa på Ødegaard og ga videre til Aias. Han dro seg fri og avsluttet via en motspiller og i mål.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig og bare få minutter etter utligningen tok Ødegaard ansvar og sørget for at vertene kunne gå til pause med 2–1.

Ødegaard serverte

Kort tid etter pausen holdt Ødegaard på å regissere nok en scoring. Nordmannen spilte fram Portu som kom alene med keeper, men ble stoppet av burvokter Limones. Alexander Isak jaktet returen, uten å komme først på ballen.

Også etter 75 minutter var den norske midtbanespilleren sentral i å skape en farlig situasjon. Nordmannen dro seg innover i banen fra høyrekanten og var nær ved å servere ballen til Oyarzabal i god posisjon ved første stolpe.

Det ble imidlertid ikke flere mål i torsdagens kamp, noe som betyr at Ødegaard og Sociedad bare tar med seg en knapp ledelse til returkampen 4. mars.

Artikkeltags