Gå til sidens hovedinnhold

Martin Ødegaard til Premier League? – Ødegaard vil være en fantastisk spiller for Arsenal

Spekulasjonene rundt Martin Ødegaards (22) fremtid fortsetter å gå rundt i Fotball-Europa. Drammenseren er fortsatt koblet til Arsenal, men en retur til Real Sociedad er også høyaktuelt.

SPANIA/ENGLAND: En rekke nettsteder og ryktebørser for fotball internasjonalt melder ifølge sine kilder at Arsenal-manager Mikel Arteta har sansen for Martin Ødegaard. Og at sjansen nå er stor for at den 22-årige midtbanespilleren kan bli leid ut til den engelske Premier League-klubben i dette overgangsvinduet.

Den spanske journalisten Alvaro Montero melder at Real Sociedad, der Ødegaard spilte i 2019/2020, var førstevalget for utleie, men at nå har Arsenal kommet med et tilbud.

– Det er en stor mulighet for at Ødegaard går til Arsenal, sier Montero i et intervju med Sky Sports torsdag formiddag.

Montero mener Ødegaard vil være en perfekt erstatter for Arsenals tyske stjerne Mesut Özil (32), som nylig gikk til tyrkiske Fenerbache.

– Ødegaard vil være en fantastisk spiller for Arsenal, og er ganske lik som Özil spillemessig. Men kanskje enda farligere når det gjelder å skape noe foran mål.

Arsenal-manager Arteta har hittil ikke ønsket å kommentere spørsmål angående Ødegaard.

Martin Ødegaard gikk som kjent tilbake til Real Madrid foran 2020/2021-sesongen, etter å ha vært leid ut til Real Sociedad forrige sesong. Men den tidligere Strømsgodset-spilleren har fått lite spilletid i storklubben i høst og vinter. Det er bare blitt sju kamper i La Liga – tre fra start og fire innhopp. Onsdag var ikke Ødegaard en gang med i troppen da Real Madrid overraskende tapte 2–1 på bortebane for nivå tre-laget Alcoyano i 4. runde i cupen.

Ødegaard linkes også til blant annet til Sevilla, i tillegg til Sociedad og Arsenal.

Delte meninger

Fotballekspert hos V Sport Petter Veland tror imidlertid fortsatt at en retur til Real Sociedad er det mest sannsynlige, men sier dette om en eventuell Arsenal-overgang:

– Arsenal er blant de mest spillende lagene i England, noe som kan passe ham bra. Så det hadde absolutt ikke vært noe dårlig valg, sier Veland til VG.

- Men jeg er usikker på om det ligger noe i de ryktene. Jeg har ikke sett noen spanske medier melde om det, kun de britiske.

TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller er skeptisk til en Ødegaard-overgang til Premier League.

– Ødegaard er sjanseskapende, og Arsenal mangler den kreative spilleren på midtbanen. Men jeg må si at jeg er litt skeptisk. Da tenker jeg på det å gå til Premier League midt i en sesong. Et nytt lag i en ny liga. Jeg synes Ødegaard passer noe bedre i en spanske klubb, enten det er Real Sociedad eller Sevilla. Jeg føler det ville vært det riktige nå, selv om det hadde vært stas å se ham i Premier League, sier Stamsø-Møller til TV 2.

Drammens Tidende har prøvd å komme i kontakt med Bjørn Tore Kvarme, Ødegaards agent, men ikke lyktes.

Foretrekker Sociedad

Martin Ødegaard skal foretrekke et utlån fra Real Madrid til Real Sociedad. Drammenserens tidligere klubb er også svært interessert i å hente 22-åringen.

Det hevder den anerkjente spanske fotballeksperten Guillem Balague overfor BBC.

– Han ønsker å gå til Real Sociedad, og de ønsker ham. Nå venter de på Real Madrids avgjørelse, sier Balague til den britiske allmennkringkasteren.

Ødegaard har de siste dagene vært satt i forbindelse med Arsenal, og ifølge den spanske fotballeksperten har også andre i Premier League vist interesse for nordmannen.

– Arsenal er ikke den eneste klubben i Premier League som har forhørt seg om ham, men han ønsker seg tilbake til Real Sociedad. Prosessen med å tilpasse seg blir lettere der, og alt han ønsker er å spille, sier Balague.

Les også

Flo melder om stor interesse for SIF-spillere: – Vi opplever et kjør fra andre klubber

Kommentarer til denne saken