Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde ikke vært bra å bo der alene

Martin Ødegaard tok mandag farvel med Strømsgodset. Se pressekonferansen her.

Artikkelen er over 6 år gammel

Martin Ødegaard (16) er glad for at pappa Hans Erik skal være med til Madrid og utelukker ikke at han kommer tilbake til Marienlyst en gang i fremtiden.

DRAMMEN: Torsdag hadde Martin Ødegaard (16) hele fotballverdens øyne rettet mot seg da han ble presentert som Real Madrid-spiller i den spanske hovedstaden.

Etter en intens pressekonferanse på tre forskjellige språk, tok 16-åringen omsider farvel med Strømsgodset og Drammen da han møtte norsk presse på Marienlyst mandag morgen.

- Jeg vil takke Strømsgodset. Det har vært helt fantastisk å spille i klubben. Jeg vil bare si tusen takk, sa Ødegaard som oppsummerte det siste året som en fantastisk reise.

LES OGSÅ: Norendal vant slopestyle i X-Games

Viktig at pappa er med

- Jeg debuterte i april. Etter det gikk det veldig fort oppover. Det har vært helt uvirkelig, sa Ødegaard som gleder seg til å sette kursen sydover. Samtidig er han spent på hvordan det blir å reise fra venner og familie og å bo i et nytt land.

Med seg til Madrid får Martin med seg sin viktigste støttespiller i pappa Hans Erik som har fått jobb som juniortrener i Real Madrid.

- Det er så klart utrolig viktig. Jeg er 16 år og tror ikke det hadde vært bra for meg å bo der alene.

LES OGSÅ: Offisielt: Martin Ødegaard blir Real Madrid-spiller

- Det blir et helt annet liv

Foran et pressekorps på 30-40 journalister på Marienlyst var Ødegaard like avslappet som han var i Madrid, og besvarte spørsmålene med samme selvtillit som sidemann Jostein Flo.

Nå venter altså et spansk eventyr av dimensjoner i verdens største fotballklubb. Ødegaard utelukker imidlertid ikke at drammenserne har sett byens største balltalent i aksjon på Marienlyst for siste gang.

- Det blir et helt annet liv, egentlig. Jeg må komme meg inn i miljøet, men jeg tror det skal gå veldig bra. Jeg hadde en god følelse da jeg var der nede. Men det blir rart å flytte hjemmefra, sier Ødegaard som flytter i løpet av uka.

- Det hadde vært morsomt å komme tilbake til Marienlyst en dag.

Tok farvel med lagkameratene

Tidligere mandag morgen tok Ødegaard farvel med sine tidligere lagkamerater i Strømsgodset som nå reiser på treningsleir til La Manga.

- Det var litt trist. Det er en veldig fin gjeng som jeg har vært lagkamerat med den siste tiden. Jeg ønsket dem lykke til med sesongen, som jeg tror blir bra.

- Beste treningshverdagen du kan få

Et av de hyppigste temaene på pressekonferansen var naturligvis bakgrunnen for Ødegaards valg av klubb som altså til slutt falt på Real Madrid.

I Spania venter nå enten førstelagstreninger med spillere som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, eller reservelagsøkter med tidligere verdensmester Zinedine Zidane som trener.

- Akkurat når jeg bestemte meg vil jeg ikke kommentere så nøye, men det ble tatt en beslutning etter besøkene hos de ulike klubbene og jeg landa på det jeg følte var det beste for meg, sier Ødegaard som igjen understreket at penger aldri var et tema.

- De hadde en treningshverdag som er den beste du kan få. Også har de et B-lag som trenes av en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene.

- Godset la ingen føringer

På pressekonferansen forklarte også en stolt Jostein Flo hvorfor Strømsgodset lot en spiller med kontrakt i klubben reise fritt rundt i Europa fra prøvespill til prøvespill.

- Det gjorde vi fordi han skulle få en så god innlevelse i de klubbene han kunne velge mellom som mulig.

- Det var en spesiell situasjon i forhold til alder. Det er vi veldig glade for at vi gjorde. Vi la ingen føringer i forhold til valget han tok.

LES OGSÅ: Martins farvel med Godset

Kommentarer til denne saken