VG: Slik fikk pappa Ødegaard Madrid-avtale til 30 mill.

FØR SIGNERINGEN: Martin Ødegaard og pappa Hans Erik dro i starten av januar 2015 for å se Real Madrid spille kamp. Det var før unggutten signerte for klubben.

FØR SIGNERINGEN: Martin Ødegaard og pappa Hans Erik dro i starten av januar 2015 for å se Real Madrid spille kamp. Det var før unggutten signerte for klubben. Foto:

Hans Erik Ødegaard fikk en kontrakt verdt 30 millioner kroner for å bli hjelpetrener for 11-åringer da sønnen signerte for Real Madrid i 2015. VG bringer i dag sitater fra flere interne e-poster mellom drammenseren og storklubbens direktør.

DEL

DRAMMEN: Martin Ødegaard har for alvor tatt steget og blitt en internasjonal fotballspiller av ypperste klasse. Han har dominert på et Real Sociedad-lag som i skrivende stund innehar fjerdeplassen i La Liga.

VG avslørte for to måneder siden at fotballspillerens far, Hans Erik Ødegaard, sikret seg en personlig kontrakt på 30 millioner, samme dag som sønnen signerte for Real Madrid. Dette var for å være hjelpetrener for et lag bestående av 11-åringer.

Onsdag offentliggjør de utdrag fra en rekke interne e-poster mellom Ødegaard senior og Real Madrid-direktør José Angel Sanchez. Denne mailutvekslingen skriver seg fra tiden før signaturen til Strømsgodset-spilleren var i boks.

Opplysningene er fra lekkasjen kjent som Football Leaks, der 70 millioner dokumenter ble overlevert det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel, og videre til medienettverket European Investigative Collaborations, der VG er medlem.

I mailutvekslingen kommer det fram at drammenseren først ble forespeilet en jobb som talentspeider i skandinaviske land, men at han kunne ha base i Madrid.

Martin Ødegaard var på dette tidspunktet 15 år gammel.

Mer komfortabel i trenerrolle

– Stillingen som speider i skandinaviske land er ledig og vi er henrykt over å tilby deg jobben. Du kan være stasjonert i enten Madrid eller Oslo. Det er ikke noe problem, siden du kan komme til å reise ofte mellom de to landene uansett», skrev Sanchez i e-posten.

Ødegaard viste i sitt svar til utfordringer med eget firma.

– Jeg setter pris på at du også finner en løsning for meg. Det vil naturligvis gjøre det lettere å flytte, skrev han.

Videre i e-postutvekslingen trekker Sanchez fram fotballagent Tore Pedersen som har snakket med begge parter i saken.

– Tore fortalte meg at du er mer komfortabel i en trenerrolle, som hjelpetrener for et av lagene våre. Det høres bra ut. Hvorfor ikke? Han sa også at du er en veldig god trener og at du liker fotball veldig mye. Vi kan lett diskutere detaljene med deg når som helst» skrev Real Madrid-direktør Juan Angel Sanchez.

Ødegaards svar til dette var som følger:

– Det er riktig at jeg sa til Tore at engasjementet mitt handler om trenergjerningen. Jeg forstår at det ikke er lett for deg, siden du ikke kjenner meg, men jeg er ganske sikker på at jeg kan gjøre en god jobb. Jeg forstår selvsagt at jeg må lære språket før dette er et alternativ, men jeg er veldig fornøyd med at du tror det kan la seg gjennomføre, skrev Ødegaard.

– Min lidenskap er fotball

Han var også klar på at han måtte ha noe å gjøre om han skulle dra til Madrid.

– Det er åpenbart at jeg må ha noe å gjøre. Det er et stort steg å forlate firmaet mitt. Min lidenskap er fotball. Jeg elsker å utvikle og påvirke spillere. Martin er min beste elev, fortsatte Hans Erik Ødegaard.

Hans Erik Ødegaard er i dag daglig leder i den tradisjonsrike familiebedriften Ødegaard Mote , samt spillerutvikler for Strømsgodsets G16-lag.

Etter at Martin Ødegaard kom til Real Madrid som 15-åring, spilte han hovedsakelig på B-laget Castilla, men han fikk også et sin debut for A-laget da han ble byttet inn mot Getafe 23. mai 2015. Siden har han vært på utlån til den nederlandske æresdivisjonen der han har markert seg for Heerenveen og Vitesse, før han i år har slått til i full blomst som Real Sociedad-spiller i La Liga.

Drammens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med Hans Erik Ødegaard. Han har ikke besvart våre henvendelser.


Artikkeltags