Gå til sidens hovedinnhold

Martine (19) skal på turné i Japan: – Jeg kjenner det kribler litt i kroppen

Artikkelen er over 1 år gammel

Martine Rønning (19) fra Lier ble spurt om å bli med på turné i Japan. Da kunne hun ikke svare noe annet enn «ja».

DRAMMEN: For noen uker siden skrev Drammens Tidende om hvordan det gikk med Martine Rønning (19) etter å ha deltatt i både Idol og The Stream.

19-åringen er nettopp ferdig med videregående, og skal nå gjøre noe som er helt nytt. Denne uken drar hun til Japan hvor hun skal være oppvarmingsartist for den britiske artisten Julz West.

– Jeg kunne ikke tenke noe annet enn «ja takk» da han spurte, sier hun til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Maria (37) sang i prinsessens konfirmasjon: – Det er en av de ærefulle tingene man får være med på

Krevende arbeid, men alltid en motivasjon

Rønning dedikerer det neste året til det hun helst vil leve av: nemlig musikken. Hun bruker dagene på å øve, både med stemmen og med gitar og piano. Tekster blir også skrevet. Og etter hva Rønning selv forteller er ikke det så enkelt.

– Etter å ha skrevet kanskje 20 sanger som du tenker er helt greie, så kommer det noe som du tenker er helt gull. Det er det man graver etter. Jeg føler det er frustrerende til tider, for man vil ikke skrive noe man synes er dårlig, men man kan bare bli bedre.

Rønning jobber aktivt med musikken, og det hender hun blir lei av å vie all sin tid til øving, men aldri på den måten at hun vil slutte med det. For selv om ting ikke alltid blir som hun ønsker, er motivasjonen at det skal bli bedre neste gang.

– Man er nødt til å være sin egen støttespiller. Det er klart man blir litt lei, for det er krevende. Men det er dette jeg føler jeg mestrer best, og ønsker å bli bedre på, fastslår hun.

Noen ting må vike for drømmen, men selv sier sangeren at det hun sitter igjen med er mye større.

Les også

Artisten Annprincess (27) fra Lier: – Jeg så pappa henrette presidenten med kniv

Fans i Japan

Som belønning for hardt arbeid skal Lier-jenta nå til Japan. Hun forteller at West plukket henne opp på sosiale medier, og at de fra hvert sitt land har jobbet sammen med låtene japanerne snart skal få høre.

Det er ikke bare Drammenserne og tidligere Idol-seere som har fått med seg hvem den 19-årige artisten er. Via sosiale medier har hun fått fans fra hele verden. Blant annet i Indonesia og Filippinene. Hun har allerede mottatt meldinger fra folk som gleder seg til å se henne på scenen. Tidligere har Rønning møtt japanske fans i Oslo.

Likevel har West gitt henne en liten advarsel på hvordan det Japanske publikumet er.

– De er mer reservert. De kan ha «the time of their life» uten at det ser sånn ut.

Men det skal ikke prege 19-åringen.

– Jeg har lært meg å kose meg på scenen, tilføyer hun.

Les også

Gert Nygårdshaug stemplet som terroristvenn: – Vet ikke om jeg skal føle meg beæret eller ikke

Kribler etter å få fremført

Følelsene artisten sitter på består av lite nerver. I forkant prøver hun å visualisere hvordan opplevelsen blir ettersom musikken hun skal fremføre er både ærlig og personlig.

– Jeg kjenner det kribler litt i kroppen. Jeg klarer ikke vente. Jeg kommer ikke til å skjønne det før jeg står der, uttaler Rønning.

– Hva betyr musikken for deg?

– Er det klisjé å si alt? Det er det jeg tenker på. Jeg tenker alltid på hva neste sang skal handle om og hvor jeg finner inspirasjon fra. Det er en aktiv del av meg, som alltid ligger der. Det er en så stor del av meg at jeg ikke kan se for meg å være meg selv uten det.

Kommentarer til denne saken