Gå til sidens hovedinnhold

Martins trøyenummer klart: Går i fotsporene til storheter

Ifølge La Ligas egen nettside, skal Martin Ødegaard har fått trøyenummer foran den kommende sesongen i Real Madrid.

Ifølge La Ligas nettside har Ødegaard fått tildelt trøye nummer 21, som er ledig etter at Brahim Díaz ble lånt ut til AC Milan. Trøyenummeret er det samme som Ødegaard brukte da han var på utlån til Real Sociedad forrige sesong.

Trøye nummer 21 har blitt båret av flere store spillere – og noen mindre markante – fra Madrids rikholdige historie. Her er et utvalg:

  • Luis Enrique, midtbanespiller for både det spanske landslaget, Real Madrid og senere også Barcelona. Brukte nummeret mellom 1992 og 1995. Luis Enrique har også vunnet trippelen som trener for Barcelona, og er nåværende landslagstrener for Spania.
  • Zé Roberto, brasiliansk tekniker med hardtarbeidende spillestil. Brukte trøye nummer 21 i 1996–97 og påfølgende sesong. Vant Champions League i Real Madrid i 1998.
  • Santiago Solari, argentinsk midtbanespiller. Var en lagspiller av rang i flere år i Madrid, og vant blant annet med på laget som vant Champions League i 2002. Brukte trøye 21 mellom 2000 og 2005, etter å ha kommet fra storklubben River Plate.
  • Christoph Metzelder, tysk midtstopper som bar trøyen mellom 2007 og 2010. Var et av Europas største stoppertalenter, men skader og formsvikt ødela karrieren i den hvite Real-trøyen.
  • José Callejón, spansk ving. Brukte trøyen da han slo gjennom i Real mellom 2011 og 2013. Av mange ble Callejon ansett som en spiller som kunne bidra i en Real-tropp i mange år, men førstelagsspiller var han sjelden. Ble senere solgt til Napoli, hvor han har nytt stor suksess.
  • Álvaro Morata, spansk angriper. Moratas klubbytter er snart oppe i 21 i tallet, men han bar i det minste trøye 21 da han spilte i Real mellom 2013 og 2017. Få kan se bort fra talentet til Morata, men det er regelmessig spilletid som har vært aberet i karrieren hans så langt. Vant Champions League både i 2014 og -17.
  • Brahim Díaz, spansk offensiv midtbanespiller. Malaga-spiller som ble kjøpt av Manchester City da han var svært ung, og som ble kjøpt av Real i 2019. Vant La Liga forrige sesong. Etter et år med svært varierende spilletid er Diaz nå lånt ut til AC Milan for neste sesong.

Utlånet av sistnevnte betyr også at Martin Ødegaard har fått ta over trøye 21 i Madrid. Fortsatt har ikke Real Madrid presentert Ødegaard med trøyen på deres egne nettsider.

Kommentarer til denne saken