Gå til sidens hovedinnhold

Masse kred til dere som avlyste fadderuka

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det snakkes og skrives om fadderuka i alle medier nå.

Mange av disse ungdommene kommer rett fra en forskjøvet russetid som varte til St. Hans.

Nå skal sommerbrune kropper innta ny lærdom og sosialiseres inn i Campus-verdenen og i universitetenes viten og laden. Minister etter minister flagger høyt at arrangementer som fadderuka ikke er forenelig med godt smittevern, underforstått ikke lavt drikkepress heller.

Gleden var derfor stor da jeg i Drammens Tidende leste intervjuet med Lasse Wexal, leder i fadderstyret på Campus Drammen.

Avlyser resten av fadderuka i Drammen: – Synes dette er veldig leit

Han har hørt på helseminister Bent Høie og smittevernoverlege Einar Sagberg, tenkte jeg. Kohorter på 20, aldri flere enn 150 på arrangementer og én meters avstand og med en stolt erkjennelse av at dette har ingen gjort før dem.

Quiz og rebus skal de unge få bryne seg på. Jeg har selv havnet midt oppe i fadderuker denne augustuka før og blitt bydd på både det ene og det andre langs elvekanten. Humret og ledd for meg selv, mimret om egen ungdomstid i Drammen og riktig kost meg ved synet av ungdommelig glede og galskap. Selv fikk vi noe i russelua på 80 tallet hvis vi gikk på ski fra pol til pol.

I dag ville det vært å gå skikkelig i utakt med smittesituasjonen. Nå sitter ikke smilet like løst når jeg får servert hodeløs festing via TV-ruta, fra by etter by, campus etter campus.

Men, unge Lasse made my day.

Det står stor respekt av at dere gjorde et omvalg og endret avgjørelsen til å ikke fortsette fadderuka fordi noen ikke greier å holde seg på matta. Dette kan ikke ha vært noen lett avgjørelse, men du og styret ditt gjorde det.

Applaus og masse kred til dere.

Les også:

Les også

Høie varsler nasjonale munnbind-råd fredag

Les også

Alle fadderne er utstyrt med sprit - ingen ønsker at uka skal avlyses

Kommentarer til denne saken