Mathaller er en attraksjon i mange europeiske byer. Det kan det bli i Drammen også

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvordan kan Drammen kan bli et mer attraktivt sted å bo? Jeg vil gjerne foreslå tre ting som kan hjelpe Drammen med å bli et mer attraktivt sted å bo og reise til.

Først og fremst mener jeg at Drammen mangler noen spennende attraksjoner. Det kan være alt fra et museum til en severdighet. I dag har Drammen et museum som tar for seg kunst og kunsthistorie. Vi trenger imidlertid et sted hvor barn, unge og voksne kan oppleve og prøve ut ulike ting. Et teknisk museum er et godt eksempel. Dette ser vi er populært i andre byer, blant annet i Oslo og København.

Jeg foreslår at det etableres et slikt museum i Drammen slik at drammenserne slipper å reise til Oslo for denne opplevelsen. Jeg mener stedet bør ligge ganske sentralt, og at det må være lett å komme hit med buss og tog. Det gjør det attraktivt for flere å komme hit. Et teknisk museum er ikke bare et hyggelig sted for hele familien, det vil også være veldig lærerikt for alle besøkende.

En annen ting jeg mener vi trenger i byen er en mathall. Vi er jo en veldig multikulturell by, med mange ulike kulturer og bakgrunner. Det betyr også at det er mange som kan bidra med å lage en mathall hvor ulike nasjoner er representert. Dette kan bli en sosial møteplass hvor både drammensere og tilreisende kan møtes over et godt måltid mat som representerer byens fargerike befolkning.

En mathall har mange ulike type restauranter samlet under ett tak. Dermed kan alle finne noe som frister, uten at hele middagsfølget trenger å bestemme seg for én spesifikk restaurant. Mathaller er en attraksjon i mange europeiske byer. Det kan det bli i Drammen også. I tillegg kan det bidra til å skape nye arbeidsplasser for mennesker med innvandrerbakgrunn som kanskje sliter med å finne seg jobb.

Mitt siste forslag er å etablere det populære konseptet «Escape room», som er en kjede som har ulike rom hvor du uten hjelpemidler må løse gåter for å klare å komme deg ut av rommet. Jeg vet at dette er en populær aktivitet for mange nordmenn, og det ville garantert gjort Drammen til et mer spennende sted å bo. «Escape room» er noe som passer alle, alt fra vennegjenger til familier og kollegaer som vil finne på noe sosialt sammen. Foreløpig finnes ikke dette mange steder i Norge, og derfor hadde det vært ekstra gøy å få det til byen.

Jeg håper flere enn meg tror disse innspillene kan gjøre Drammen til en mer attraktiv kommune, både for innbyggerne og eventuelt tilflyttere. Både et teknisk museum, «Escape room» og en mathall er sosiale, samlende aktiviteter som kan gjøre mye bra for byen vår.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags