HEMSEDAL: Han ble nærmest født med ski på beina. Tolvåringen fra Sande i Holmestrand er blant dem som elsker snøen i slik en grad at han nesten ikke har noe minne fra en tid uten kjøring og shredding.

– «Mamma, når begynte jeg å kjøre ski?»

Mathias Bentsrud må sjekke med opphavet etter spørsmålet fra Drammens Tidende. Fasit kommer etter kort tid:

– Jeg var to.


Ti år senere er han tolv, og denne søndagen deltok han i sin første ordentlige freeski-konkurranse. Det var et hardt felt å bryne seg på med hele 70 kjørere i sin klasse (født i 08 og 09), men sandesokningen viste at han har mer enn mye å fare med. For denne gutten kom på pallen og fikk en sterk tredjeplass i dysten som foregikk ved Solheisen i Hemsedal.

For det er her og i Aronsløypa han tilbringer mye av tiden utenom skolen.

Tolvåringen drar Drammens Tidende gjennom sine to slopestyleruns. Mye av språket blir fort veldig teknisk, men vi kan nevne at repertoaret besto av switchtriks, spins og boardslides og 270-graders rotasjoner ut av rails.

Premien besto av termos, lue, «noen skredsøkergreier og belteting for skia». En gang i framtiden kan det bli større gevinster, for han er ikke i tvil om at en karriere på ski ønskes velkommen.

– Jeg har lyst til å bli proff, sier Bentsrud som har Birk Ruud, Anders Backe, Luke Wotton og Sebastian Schjerve som forbilder.