Avinor ber nå passasjerer som ikke skal til Oslo fra utlandet, men reise videre til hjemstedet sitt i Norge, om å beregne ekstra god tid, melder NRK.

Ordningen med såkalt «domestic transfer» på Gardermoen, der man slipper å gå gjennom sikkerhetskontrollen og hente bagasjen hvis man skal videre innenlands, er nemlig stengt på grunn av koronareglene.

– Med dagens strenge innreisekrav ved ankomst fra utlandet, må alle passasjerene ned i hallen for ankomst blant annet for å bli vurdert om de skal gjennomføre covid-19-test. Vi kan derfor ikke ha denne løsningen i drift, sier kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor.

Dermed må du som kommer fra utlandet og bare mellomlander på Gardermoen, gjennom både passkontroll, grensekontroll, bagasjeutlevering og testing. I tillegg til å sjekke inn på nytt for reisen videre innenlands, med ny innsjekk av bagasje og ny sikkerhetskontroll.

I verste fall tror Avinor dette kan ta opp mot fem eller seks timer, men håper at det ikke vil skje.

Båe SAS og Norwegian oppfordrer sine passasjerer til å beregne god tid på en mellomlanding. Norwegian sier minst to timer, mens SAS ikke vil sette en fast minimumsgrense.