Høy veistandard skal være normen i Buskerud

KLINGER DÅRLIG: Buskerud Aps Shoaib Karim Naeem om regjeringens nye veiselskap: «Uttalelsene fra «Nye Veier» kan ikke klinge godt i ørene til Buskerud Frp.»

KLINGER DÅRLIG: Buskerud Aps Shoaib Karim Naeem om regjeringens nye veiselskap: «Uttalelsene fra «Nye Veier» kan ikke klinge godt i ørene til Buskerud Frp.» Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerArbeiderpartiet vil ha mest mulig vei for pengene og en mer effektiv modell for veibygging. Regjeringens løsning har vært å etablere et selskap «Nye Veier» som en motvekt til Statens vegvesen.

Nylig har selskapet «Nye Veier» uttalt at de kan bygge veier i Norge billigere og raskere. Dette kan de få til ved at man reduserer veistandard.

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ FACEBOOK:

DT MENINGER.
 

De ønsker å:

– droppe veibelysning over lange strekninger

– redusere veibredde

– redusere krav til sikt

– la terrenget ta seg av dreneringen i stedet for å bygge lukket drenering langs utvalgte strekninger

– redusere tykkelsen på asfaltlagene

– lage enklere frostsikring på utvalgte strekninger

Når jeg ser hvordan de ønsker å redusere veistandard så er jeg glad for at de ikke har noen prosjekter i Buskerud.

LES OGSÅ: Om bom og Buskerudbypakke 2

I Buskerud ønsker vi ikke redusert veistandard på bekostning av rimeligere veiprosjekter.  Arbeiderpartiet vil ikke være med på standardsenking som går på bekostning av trafikksikkerhet. Dessverre så viser de siste tallene at antall trafikkdrepte har økt betydelig i sommer. Jevn og god høy standard er løftet fram som spesielt viktig for trafikksikkerhet, og det er dette vi ønsker å tilby innbyggere i Buskerud når det bygges ut veier i fylket.

Uttalelsene fra «Nye Veier» kan ikke klinge godt i ørene til Buskerud Frp.

LES OGSÅ: Gi byen og toget til folket: Flytt jernbanen inn i åssidene

De påpeker at på en del områder har Statens vegvesen utbygd veiene med for høy veistandard i Norge. For fire år siden var Jørund Rytman (Frp) i Albania for å lære om veiutbygging. Han kom helfrelst fra landet og påpekte da at Norge burde lære av Albania når det gjaldt veiutbygging.

Arbeiderpartiet er opptatt av at veisektoren organiseres på en slik måte at fellesskapet får mest mulig vei for pengene.

LES OGSÅ: Jon Helgheim må be om penger til ny vei fra Regjeringen

Etablering av et selskap som gjør det samme som Statens vegvesen allerede gjør gir økt byråkrati og binder opp ressurser. At de nå klarer å presse prisene ned er ikke overraskende hvis man senker veikravet. Her håper jeg FrP og Høyre gir tydelig signal på at senking av veistandard ikke er en del av mandatet.

Trafikksikkerhet vil aldri være en salderingspost for Arbeiderpartiet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags