Gå til sidens hovedinnhold

Hvilket land ønsker du å bo i?

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge er et av verdens beste land å bo i. Det er fordi vi i Norge har klart å skape, og dele slik at alle får de like mulighetene som vi gir til hverandre. Norge er et rikt land, og det er fordi vi har skapt de verdiene vi har, i fellesskap.

De sosiale og økonomiske forskjellene øker, vi ser at andelen rike i Norge øker, i tillegg øker andelen fattige.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

Når forskjellene øker så taper alle sammen, den økonomiske veksten bremser. Vi får nedsatt helse og kortere levetid. Høyre- og Frp- regjeringen har gitt de 50 rikeste i Norge skattekutt som tilsvarer årsinntekten til 2000 vanlige arbeidsfolk. Takket være Høyre og Frp har andelen personer med lav inntekt blitt større i løpet av de tre siste årene. 

In it together: why less inequality benefits all er en rapport av OECD som dokumentert at minimale forskjeller bidrar til vekst og verdiskapning.

LES OGSÅ: Verdivalg i en flyktningtid

I tillegg til at utjevnede skatter hindrer ikke veksten. At det er små forskjeller mellom hverandre og høy grad av tillit, gjenspeiler vår identitet og vårt selvbildet som nordmenn.

Gjennom arbeidsmiljøloven som Høyre og Frp har svekket i løpet av de tre siste årene, har de overført makt fra vanlige arbeidsfolk til direktører og eiere.

I Norge eier nå de rikeste ti prosentene, over halvparten av all formuen. De 20 prosentene som har minst, sitter igjen med gjeld. Personlig frykter jeg at det blir et større skille mellom vanlige mennesker.

For meg er like muligheter for alle mennesker en sentral norsk verdi. Det har gjort Norge til et land der andre mennesker i andre land bare kan drømme om.

LES OGSÅ: Kontantstøtten er integreringsfiendtlig

Like muligheter for alle mennesker handler om at vi har de samme mulighetene til å bli det beste av oss selv. Det handler om at du som individ, kan lykkes på lik linje som andre, uavhengig av størrelsen på lommeboken til foreldrene dine.

Arbeiderpartiet vil føre en ansvarlig økonomisk politikk for å sikre folk arbeidsplasser, norsk verdiskapning og felles velferd.

Arbeiderpartiet har en tydelig visjon for Norge, som omhandler at Norge skal være mulighetenes land. At forskjellene mellom hverandre er små, en skattereform som baserer seg på en rettferdig fordelingspolitikk. Der de med brede skulderen bidrar litt ekstra til fellesskapet.

Dette året er det stortingsvalg og det er nå du skal bestemme hvem og hvilken ideologi som skal ta Norge videre. Personlig så ønsker jeg at Norge skal være et land med små forskjeller, og store muligheter slik at vi kan bli det vi ønsker, og i tillegg oppnå det vi drømmer om.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Halleluja på Høgskolen i Sørøst

* Drafn – den nye storkommunen ved Drammenselva og Drammensfjorden

* Hvem eier egentlig Marienlyst?

Kommentarer til denne saken