Skal DHK få dominere på Marienlyst?

Illustrasjon: Halvorsen & Reine / Drammen kommune

Illustrasjon: Halvorsen & Reine / Drammen kommune

Av
DEL

MeningerGjør gjerne det DHK, men hold dere da på håndball-parketten! Det er en absurd tanke at én idrettsklubb skal motta alle disse offentlige støttemidlene, og attpåtil eie giganthallen og et enda «gigantere» hybelhus på Marienlyst. Man må ha vært eksil-drammenser i årevis med base på månen for i det hele tatt å kunne tenke en slik tanke. Idrettsarenaen Marienlyst har alltid tilhørt, og skal for all fremtid tilhøre, den totale drammensidretten. La oss slippe å bruke mer trykksverte på den saken.

En sak som derimot bør diskuteres er om de fremlagte planene til duoen Buchardt/Henningsen har noe for seg med et «normalt» eierskap, det vil si via kommunen eller drammensidrettens paraplyorganisasjon. Sentralt i finansieringsplanen står et langt fra beskjedent hybelhus som på fotavtrykket til dagens kontordel av Drammenshallen skal romme 340 studenthybler. Det største bygget vi drammensere kjenner er Skistadbygget. Omgjort til studenthybelstørrelse rommer Skistadbygget ca. 120 enheter. Det planlagte Marienlyst Student-bo & Service vil altså bli i størrelsesorden tre Skistadbygg.

LES OGSÅ: Millionplaner kan veltes - for Studentskipnaden trenger ikke flere boliger

Det er interessant å se på tidslinjen i denne saken. Mandag i uke 7 er avisens førstesideoppslag at Høyre dropper Berskaug og går for Marienlyst. Drammens Idrettsråd gråter. To dager senere introduserer Høyre DHK-planen for de folkevalgte. Drammens Idrettsråd jubler sammen med DHK, og Høyre uttaler at man backer planen.

Noen av oss vil kanskje hevde at Høyre her ber om juling. Man fikk seg en skikkelig en på trynet da Ticon-alternativet strandet. Nå satser man altså på at boliger for fattige studenter er mer spiselig enn tilsvarende for smårike pensjonister. Og at idrettsalibiet DHK har større appell enn Ticon. Mon det? Hvorfor ikke heller gi Buchardt/Henningsen muligheten til å gjennomføre hall/hybelhusprosjektet på mandagens vrakede Berskaug med eierskapet trygt plassert hos kommunen eller Idrettsalliansen? Der kan det til og med bli mulig å finne en parkeringsplass for studenter, trenende, idretts- og konsertpublikum.

I tråd med den populistiske vinden som blåser over verden må nå «folket» i Drammen, via kommentarfelt og leserinnlegg, fortelle våre politikere hvilken løsning de skal velge. Spørsmålene er mange. Svarene blir utallige. Og til slutt bestemmer Yousuf Gilani.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags