En bomring kan koste oss 300 arbeidsplasser

TAPSPROSJEKT: Anders K. Lunde mener en bompengering vil påføre drammenssamfunnet store tap.

TAPSPROSJEKT: Anders K. Lunde mener en bompengering vil påføre drammenssamfunnet store tap. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er ikke noen eksakt vitenskap, men jeg mener det ikke kan være noen tvil om at 1 milliard i årlige bomkostnader kommer til å koste arbeidsplasser i Nedre Buskerud. Og det er det beløpet som må hentes inn for å betale de ti milliardene (optimistisk anslått) til bomandelen i Buskerudbypakke 2. Og det meste skal betales av folk i nærområdet.

Det er 16 000 kroner per bilist, per år, som ikke vil bli brukt på klær, sko, middag ute, lekeland med barna, osv.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

I Kiwi omsatte man for ca. 2 millioner kroner per ansatt i 2015. Hvis 800 millioner av de årlige bompengene skulle vært tatt fra Kiwi, ville kanskje 400 mistet jobben. Noen nye jobber får man nok fra byggingen av vei, men ikke mange. Og omsetning per ansatt vil variere. Det er realistisk at rundt 300 må miste jobben pga. bompenger!

Og nei, med 800 årlige millioner fjernet fra kjøp av varer og tjenester lokalt, så blir ikke de 300 bare ansatt et annet sted. Og alt blir bra. Nei, de som hevder vi må ha bomring, de sier egentlig at det er greit å kaste 300 personer ut et personlig helvete fordi politikerne ikke evner prioritere.

Og det koster samfunnet. Dagpenger skal betales. Skatteinntekter blir borte. Ved siden av det personlige tapet, så taper samfunnet direkte ca. en halv million kroner på at noen med 400 000 kroner i inntekt ikke lenger får bidra. Indirekte tapes i gjennomsnitt 1 million kroner i verdiskapning. Så det er rett og slett 450 millioner kroner årlig rett ut av vinduet for å hente inn 1000 millioner kroner i bommer. Det er ikke bare dumt. Det er umoralsk.

Og med 300 millioner i årlige rente og administrasjonskostnader, blir det helt meningsløst å etablere bom.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Ingen Buskerudbypakke, men det blir mer bompenger

* Aksjonsgruppen har levert innbyggerinitiativ

* Brakar frykter dårligere busstilbud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags