«... for mange grønne drømmere har fått styre prosessen»

FORNØYD: Jon Helgheim (Frp) er fornøyd med at Bukserudbypakke 2 ikke skal settes ut i livet. Her fra demonstrasjonen mot bompenger i januar i år der han holdt appell.

FORNØYD: Jon Helgheim (Frp) er fornøyd med at Bukserudbypakke 2 ikke skal settes ut i livet. Her fra demonstrasjonen mot bompenger i januar i år der han holdt appell.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerEndelig ser det ut til at Buskerudbypakke 2 (BBP 2) blir skrinlagt. Dette ble klart etter at Drammen Høyre varsler at de vil ha en ny pakke, med nytt navn og nytt innhold.

Drammen Frp har hele tiden ment at BBP 2 er en dårlig pakke som ikke vil løse problemene.

Dette er andre forsøk på å få til en pakke, og andre gang det strander. Frp advarte mot dette begge ganger. Det er synd at masse tid og penger har blitt sløst bort, men det er bedre at det ikke blir noe pakke enn at vi får en dyr og dårlig pakke som ikke løser problemene.

Den grunnleggende feilen i hele buskerudbyprosjektet er at for mange grønne drømmere har fått styre prosessen.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Hovedfokuset har vært å finne metoder for å tvinge bilister til å slutte å kjøre bil, ikke å finne fornuftige løsninger på trafikkproblemene.

Det har blitt bevilget penger til å bygge ned veikapasiteten i regi av dette prosjektet, fordi grønne drømmere dessverre gjennomsyrer alt i norsk politikk for tiden.

De har fått gjennomslag for en tankegang som går på at vi må bygge mindre vei for å løse trafikkproblemene, ikke mer.

De fikk gjennomslag for å bygge et lyskryss i Telthusgata som skapte mer forurensing, kø, kork og kaos, ikke mindre. Frp fikk til slutt fjernet galskapen.

Når politikerne har vært samlet for å diskutere innholdet i pakken, så har temaet vært å bygge minst mulig vei, nettopp for å tilfredsstille de grønne drømmerne som styrer alt.

Jeg er lei av å sitte å høre på foredrag fra forskere, eksperter og byråkrater i Buskerudby-samarbeidet, hvor eneste formål er å påvirke politikerne til å gjøre tøysete valg i samferdselspolitikken som de færreste kan forstå.

Det er på tide å innse at drømmerne har feilet. Det er ikke sant at det ikke nytter å bygge veier for å unngå kø, kork og kaos. Det er ikke sant at økt transportbehov utelukkende kan tas med kollektivtrafikk, bilen har kommet for å bli og den kommer til å bli miljøvennlig.

Vi må slutte å høre på dommedagsprofeter som truer med klimaendringer og jordens undergang dersom vi bygger ut et nødvendig veinett.

Vi må slutte å lytte til byplanleggere som planlegger fremtidens byer uten parkeringsplasser og veier, det kommer til å treffe oss hardt når vi innser at behovet alltid vil være der.

I prosessen videre trengs det handlekraftige realister til å ta styringen, vi som vil bygge landet.

Vi som planlegger en fremtid ut fra et realistisk utgangspunkt, ikke fra drømmer. Sist stortingsvalg stemte ca. 85 % av velgerne på partier som vil ha mer bompenger og mindre vei, på partier som er styrt av de grønne drømmene.

Skal vi få på plass en pakke som vil løse problemene og redusere bompengene, så må flere stemme på Frp.

SISTE NYHETSSAKER OM BUSKERUDBYPAKKE 2:

* Dette vet lokalbefolkningen om Buskerudbypakke 2

* Pakke eller ei – bompenger blir det uansett

* Bomaksjonist: – Respekt for det ordføreren nå gjør

* – Hele Buskerudbyen er nå skrinlagt og lagt død

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags