Meldingen lettet børen for mange barnefamilier og andre tungt rammet av bompakken.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var mange som ble meget overrasket 9. april etter pressemeldingen fra politikerne i nye Drammen Høyre og deres ordførerkandidat Fredrik A. Haaning der det gjøres klart at partiet sier nei til Buskerudbypakke 2.

Dette er en spesiell handling i en sak som har vært svært betent for drammenssamfunnet. Jeg mener dette var det eneste riktige og ansvarlige gitt situasjonen man er i.

For min del var det en lettelsens dag. Meldingen lettet børen for mange barnefamilier og andre tungt rammet av bompakken. For bomringene ville ha rammet hardt og vilkårlig.

LES OGSÅ: Villedende om bompakke

Jeg hadde egentlig gitt opp kampen mars 2018, og skrev et innlegg på Facebook hvor jeg skrev hvor deprimerende hele situasjonen virket på meg og at jeg måtte stoppe. Et svar jeg fikk endret mitt syn totalt, og er årsaken til mitt sterke engasjement i saken. Jeg har ikke gjort dette for min del, jeg har gjort det for dem som hadde blitt rammet hardest.

Derfor gjengir jeg svaret jeg fikk. Personen ønsket ikke å stå fram grunnet belastningen dette ville medført i enn allerede tung situasjon.

«Deprimerende er ordet ja. Jeg er oppgitt og veldig bekymret på mine og andres vegne. Selv er jeg avhengig av bil pga. sykdom. Jeg forsøker å holde meg delvis i arbeid selv om leger og nav har foreslått 100 % ufør. Men snart har jeg rett og slett ikke råd til å bli i jobb, det er allerede en helt marginal økonomisk fordel å jobbe framfor å bare bli hjemme. Hvis jeg skal begynne å betale makstakst på toppen av det hele så er det ikke lenger vits. Men må uansett ha bilen for å komme meg til 3–4 undersøkelser/behandlinger ukentlig, så dyrt blir det uansett. Samtidig fjernes rettighetene de kronisk syke har, litt hvert år. Har snart ikke råd til å leve i Drammen, men det er kanskje en bonus for Drammen, hvis de med spesielle behov flytter til andre steder og ikke lenger belaster deres budsjetter. Eneste som holder meg her nå, er barn i skolealder, det er en for stor belastning å flytte fra venner, skole og idrettsklubb. Jeg føler meg maktesløs og ubetydelig mot overmakta.»

Jeg ønsker ikke å bo i et samfunn hvor vi behandler medborgere på denne måten. Derfor er jeg sterkt imot Buskerudbypakke 2 og slik maktbruk fra storsamfunnet.

Ordførerkandidaten og støttespillerne fra nye Drammen Høyre viste ansvar, og flere bør slå følge.

LES OGSÅ: Uriktige påstander fra Drammens ordfører

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken