La oss stemme over Buskerudbyen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I tirsdagens kommunestyremøte i Nedre Eiker, og påfølgende møte i Drammen, fremmer Frp et forslag/interpellasjon om å skrote Buskerudbyen og de 42 planlagte bomstasjonene. Det kan bli spikeren i kisten for den usosiale og upopulære teppeleggingen av bommer i drammensområdet.

Før påsken annonserte Høyres toppkandidater at de ikke lengre støtter Buskerudbyen, og ikke ønsker bommer i Drammen. Vi i Frp mener da at det mest ryddige er å så fort som mulig stemme mot Buskerudbyen, og dermed oppheve det tidligere vedtaket om bommene. Det gir ingen mening at et helt buskerudbysekretariat fremdeles jobber med bompakken, når pakken uansett skal skrotes.

LES OGSÅ: Den store bomdebatten: - Med slike venner, trenger du søren ingen fiender!

Likevel argumenterer enkelte krefter i Høyre med at ingenting har endret seg i saken, og at den dermed ikke bør få lov til å voteres over i kommunestyret/bystyret før etter sommeren. Her tar Høyre-toppene feil. Det mest essensielle har forandret seg i saken. Det er ikke lengre flertall for den.

I fylkestinget stoppet Høyre forslaget til Frp. De lot ikke fylkestinget votere over forslaget om å skrote pakken. Dersom 1/3 stemmer mot at en interpellasjon skal behandles, blir den ikke behandlet. Dette benyttet Høyre seg av forrige uke. At udemokratiske MDG støttet det er ingen overraskelse, men at Høyre ikke ønsket å vise at de mener alvor med sine uttalelser, er heller urovekkende.

LES OGSÅ: MDG vil ha svar fra fylkesordføreren om fylket vil betale for veiene som kan forsvinne sammen med BB2

Vi i Frp håper og forventer at Høyre i kommunestyret i Nedre Eiker, og bystyret i Drammen, er mer demokratiske enn Høyre-gruppa i fylkestinget. Det er flertall for å skrote den om Høyre stemmer med oss, og vi håper at morgendagen blir en gledens dag for innbyggerne i drammensområdet, og at arbeiderne kan feire litt ekstra 1. mai.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken