Tømmertransport satt opp mot bompenger?

Foto:

Av
DEL

MeningerI disse eksamenstider mener jeg bestemt at sammenligning Liers ordfører, sammen med gruppeleder i fylkestinget for Høyre, gjør i DT 13. desember står til en LG (lite godt).

I samme åndedrag som det konstateres at Lierstranda ikke er aktuell, påpekes at det vil ei heller vil være aktuelt med Gullaugodden, som fremdeles er med i diskusjonen for en ny løsning.

Hvor som helst, bare ikke i Liers bakgård?

Tja, nesten. Ikke det, for skams skyld nevner de «tross alt» at det vil være skadelig for Drammen, og enda mer enn en bomring.

Det er ikke umulig at tømmerbiler gjennom Drammen blir et vesentlig problem, det er vel nesten uunngåelig sett i lys av dagens veiløsninger. Tross det har alle ansvar for fortsatt sikre næring og næringsutvikling innenfor alle områder som trygger vår egen bakgård. De fleste av oss i Norge er fremdeles arbeidstakere.

Buskerudbypakka, med disse vanvittige investeringssummene vedtatt, har så få elementer som støtter opp under næringsutvikling som overhodet mulig.

Denne pakka er klarert for økt boligutbygging fortsatt med føringer inn og ned mot sentrumsnære områder.

Det er ikke tvil om at både en planlagt utvidelse av Holmen, samtidig med en potensiell flytting av tømmerkaia til samme sted, fører til massiv trafikkøkning i Drammen. Satsing på mer transport over på jernbane har vist at akkurat det ble med praten ettersom godsdriften er redusert siste året.

Så hva gjør vi?

Næringsvekst og innflytter vekst pilene peker nedover i Drammen, og det kommer meldinger om at enkelte næringer i vårt område ikke går like godt som det burde.

Er dette starten på fortsettelsen om selektivitet i valg av næring? For egen del tror jeg verken Lier eller Drammen sitter med slik posisjon, tross Liers økende innbyggertall.

Drammen får vise seg oppegående nok til å ha to tanker i hodet, samtidig som man sikrer å være med på å finne løsninger. I tillegg må vi ta grep om å trygge både det vi har av arbeidsplasser og innbyggernes hverdag. Ikke minst gjelder det hver enkelts lommebok.

Det er i hvert fall en begynnelse til en fortsatt utvikling og økt vekst – ikke en utvisningsstrategi som andre synes å bedrive.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags