Buskerudbypakke 2: Å bære havre til en død hest?

TIDEN RENNER UT: Rune Kjeldsen og Lene Aure Hansen i SV er urolige for Drammens skjebne etter at buskerudbypakjke 2 har havarert.

TIDEN RENNER UT: Rune Kjeldsen og Lene Aure Hansen i SV er urolige for Drammens skjebne etter at buskerudbypakjke 2 har havarert. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerHar Buskerudbypakke 2 avgått ved døden eller ligger den på sotteseng for seigpining til det endelige dødsstøtet settes inn? Når en av de øverste politiske ledere av Buskerudbypakke 2 aktivt går ut i DT og leker spåmann og avskriver hele Buskerudbypakken er det klima og miljøet som blir skadelidende.

Når ordføreren attpåtil vil starte arbeidet med en ny bypakke med det samme med en helt annen prosess må det spørres om hva har ordføreren, Høyre, Frp, KrF og Venstre drevet med i alle disse årene? Skuebrød for folket?

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

I DT siteres ordføreren slik:

«Det kan se ut som de statlige forutsetningene ikke innfris. Det betyr at vi får pakken tilbake og må starte på nytt, med ny pakke og nytt innhold. Da får vi også bedre tid.»

For det første sitter de samme partier i regjeringen som sitter med makten i Drammen, Høyre, Frp, KrF og Venstre og det må vel være mulig for lokalpolitikerne å snakke med sine folk i regjeringen.

Hva skal et eventuelt nytt innhold være, som skal sikre målsettingen i Buskerudbysamarbeidet?

Målsettingen til Buskerudbypakken er:

«Transportsystemet skal være effektivt og rasjonelt for alle brukere. Fram mot 2023 har Buskerudbyen som mål at andel kollektivreisende (buss og tog) skal dobles, syklende skal dobles, andel gående skal øke og andel reiser med privatbil (bilfører og passasjer) skal reduseres med minst 10 prosentpoeng»

Hvor mye tid har Høyre, Frp, KrF og Venstre på å få på plass en pakke som kan være i nærheten av å nå målsettingen når Buskerudbypakke 2 nå avlives. Høyre, Frp, KrF og Venstre har hatt tiden siden 2009 på seg.

Hvem blir skadelidende av en forsinket Buskerudbypakke?

Hele befolkningen i Nedre Buskerud blir skadelidende av at Buskerudbypakke 2 ikke blir realisert som planlagt. Med økte klimagassutslipp, luftforurensning og trafikkaos som belønning.

Statens belønningsmidler vil stoppe opp og kollektivtrafikken blir enten både dyrere og dårligere framkommelighet med færre avganger eller bare dyrere og med dårligere framkommelighet.

Dette kan vi ikke leve med, nå må Høyre, Frp, KrF og Venstre ta seg sammen og gjøre de grep som er mulig for å få fortgang på bypakken. Det kreves skikkelig politisk håndverk ikke noe høyrehåndsarbeid.

Hva vil SV med Buskerudbypakken?

For det første er ikke vi heller helt fornøyd med alle elementer i pakka men for oss er det viktig at satsingen på kollektivtrafikken kan bli en realitet, ikke fortsatt forbli på festtale stadiet.

Tilretteleggingen av gang- og sykkelveier stopper helt opp og Drammen er snart på bunnivået sammen med Ålesund når det gjelder andel sykkelreiser i befolkningen.

For at jernbanen på strekningen fra Drammen til Kongsberg skal bli et enda bedre alternativ er bygging av dobbelt spor og halvtimes ruter en forutsetning. Uten en slik satsing vil flere benytte privatbilen. Målsettingen om 10 % reduksjon synes helt uoppnåelig.

Høyre, Frp, KrF og Venstre sitt svar er: «Da får vi bedre tid». SVs svar er at vi ikke har noen tid å miste!

NOEN AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT. NO:

* Ingen Buskerudbypakke, men det blir mer bompenger

* Aksjonsgruppen har levert innbyggerinitiativ

* Brakar frykter dårligere busstilbud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags