Jeg forventer at elbiler skal ha samme bomutgift som fossilbiler

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når man sitter og studerer lappeteppet over bompengestasjoner i drammensregionen, slår det meg at motstanden mot dette ville vært mindre om politikerne hadde utvist større edruelighet i saken.

Man har tenkt: «Greier du den, greier du denne også». Så feil kan man ta! Det gamle ordtaket: «Liten tue velter stort lass» har fortsatt sin relevans. Dette bør man tenke på når bompengesaker kommer på saksordenen igjen etter valget.

Litt interessant er det å tenke på at for mange tiår siden satt man i bystyret og bestemte hvor dyr strømmen skulle være inneværende år, for at folk ikke skulle behøve å gå på «sosialen». Sosialt eller hva?

Det bringer meg over på det mest usosiale med bompenger:  At biler på fossilt brennstoff skal ta hele belastningen med bompengeordningen. Hva betyr halv avgift for elbiler i denne slengen. Dessuten dette med momsen. Jeg tilhører dem som fulgte oppfordringen til dieselbilkjøp, men det holdt bare en kort tid før «tilbudet» til elbilkjøpere kom på banen.

Mine damer og herrer: De bruker de samme veiene som oss andre, slipper å stå i bilkø selv om det er elbilen som forurenser minst ved å stå i kø. Forstå det den som kan. Jeg forventer at elbiler skal ha samme bomutgift som fossilbiler. Jeg kan ikke bare ta elbilkjøpet på sparket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken